Úvod Výrobcovia Samsung Dalo sa to čakať: Samsung si za revolučnú ohybnú novinku vypýta vysokú...

Dalo sa to čakať: Samsung si za revolučnú ohybnú novinku vypýta vysokú sumu

0

Juhokórejský výrobca spotrebnej elektroniky nám včera večer predstavil svoj nový ohybný Inifnity Flex displej, ktorý bude súčasťou nadchádzajúcej Android novinky s názvom Galaxy F. Ide o veľmi pokročilú súčiastku, kvôli ktorej môže skladací smartfón z dielne spoločnosti Samsung stáť až tak veľa, že si ho budú môcť zaobstarať iba vyvolení.

O ako veľkej sume je teda reč? Z odhadov odborníkov vyplýva, že sa tu bavíme o cenovke vo výške okolo 1 600 €. A to by zahanbilo aj iPhone XS Max. Apple si za svoje tohtoročné eso totiž pýta necelých 1 250 €.

Zatiaľ však nie je nič isté. Tieto špekulácie boli aktuálne začiatkom leta a dnes sú tu už takmer Vianoce, takže sa mohlo odvtedy veľa vecí zmeniť. Jedno je ale isté, lacné to rozhodne nebude. Avizovaný skladací smartfón ponúkne prelomové technológie, ktoré navždy zmenia podobu mobilného priemyslu. A niečo také predsa stojí obrovské peniaze.

Skladací telefón od Samsungu
Rozložený skladací telefón od Samsungu

Samsung Galaxy F

Android novinka vraj ponesie názov Galaxy F (Foldable?), čiže spolu s ňou príde i úplne nový modelový rad, kde budú iba samé netradične prevedené mobilné telefóny. Dá sa preto predpokladať, že skôr či neskôr uvidíme okrem tej včerajšej aj iné formy skladacej konštrukcie. Každému z nás predsa vyhovuje niečo iné.