Huawei Mate 20 Pro

Huawei má po úspešnom roku 2018, v ktorom predstavil inovatívne smartfóny ako Huawei P20 ProHuawei Mate 20 Pro, pokračovať v rovnakom tempe aj v roku 2019. Naznačujú to informácie od jedného z najvyššie postavených predstaviteľov pre západný trh, Waltera Ji.

Okrem skladacieho smartfónu, ktorý má byť predstavený už v prvej polovici 2019 sa máme tešiť aj na vlajkovú loď so štyrmi zadnými fotoaparátmi a 10x optickým zoomom. Huawei si tak chce udržať prvenstvo medzi všetkými fotomobilmi.

Huawei priznáva, že už nebude prvou spoločnosťou, ktorá uvedie smartfón so štyrmi fotoaparátmi. Tento kúsok sa podaril Samsungu s novým Galaxy A7 (2018). Naopak však tvrdí, že štyri fotoaparáty implementuje lepšie a že sa objavia vo vlajkovom modeli.

Podľa čínskeho giganta už 3x a 5x zoom nestačí na oddelenie sa od konkurencie, preto sa výskum zameral na pripravenie 10x zoomu. Momentálne nie je jasné, či pôjde o čisto optický zoom alebo či sa Huawei rozhodne nasadiť hybridný zoom, ktorý kombinuje optickú stabilizáciu a stabilizáciu pomocou umelej inteligencie.

Zameranie sa na high-end zariadenia

Huawei je podľa Waltera Ji presvedčený, že výskum a vývoj v segmente high-end zariadení je kľúčom k zosadeniu Samsung z prvého miesta medzi výrobcami smartfónov.

Spoločnosť zároveň priznáva, že momentálne neplánuje vyrobiť zariadenie so systémom Android Go. Vraj by z neho zákazníci nemali dobrý používateľský zážitok. Všetko úsilie má Huawei vrážať do používateľského prostredia EMUI.

Je dosť možné, že nový fotoaparát uvidíme už pri Huawei P30. Všetko však závisí na tom, ako je na tom výskum a vývoj.