Úvod Výrobcovia Samsung Otvory namiesto výrezov: Samsung pripravuje smartfón s otvorom pre fotoaparát

Otvory namiesto výrezov: Samsung pripravuje smartfón s otvorom pre fotoaparát

Držte sa, trend roka 2019 už prichádza.

0

Spoločnosť Samsung nám poodhalila jedno zo svojich nadchádzajúcich mobilných zariadení. Počas čínskej premiéry modelu Galaxy A9s padla zmienka aj o zatiaľ ešte nepredstavenom kúsku Galaxy A8s s displejom cez celú prednú stranu konštrukcie.

Tradičný výrez tu však zrejme nahradí diera. Naznačuje to aj zmienka o „pionierskych technológiách“.

S touto myšlienkou vyrukoval známy leaker Ice Universe, ktorý na svojom Twitter profile zverejnil okrem iného i autentický záber, kde máme jedinečnú príležitosť vidieť časť z avizovanej mobilnej novinky. Lepšie povedané, prednú časť smartfónu, kde je iba zobrazovací panel.

Ice Universe v čerstvom tweete špekuluje (medzičasom ho stihol vymazať, my sme však stihli spraviť screenshot) nad tým, ako niečo také juhokórejský gigant dosiahol. Do úvahy tu pripadá buď výsuvný mechanizmus alebo ako spomína leaker, diera v displeji. Od druhej možnosti sa navyše očakáva, že z nej vznikne trend roka 2019. Má totiž potenciál nahradiť dnešné výrezy.

Leak
Leak (Screenshot: TECHBYTE.sk)

Vysúvacie selfie kamery nie sú zlé, no na rozdiel od obyčajnej diery sú tak trošku nepraktické. Preto sa dá od spoločnosti Samsung a jej rozhodnutia očakávať, že siahne skôr po otvore ako po mechanickom riešení, ktoré by značne skomplikovalo nielen celý výrobný proces.