Úvod OnePlus OnePlus 6T OnePlus 6T oficiálne: Malý výrez, veľký displej a Android 9 Pie!

OnePlus 6T oficiálne: Malý výrez, veľký displej a Android 9 Pie!

0

Spoločnosť OnePlus podľa očakávania oficiálne predstavila novú vlajkovú loď OnePlus 6T, ktorá prirodzene nadväzuje na svojho predchodcu. Vylepšenia „T-éčkových“ generácií nebývali veľké, čo o tejto verzii neplatí. 

OnePlus 6T ako medzigeneračná obmena prináša hneď niekoľko inovácií. Začneme tou zlou. Aspoň pre niekoho. Áno, OnePlus 6T nemá 3,5 mm audio rozhranie pre pripojenie slúchadiel. Výrobca sa tomuto kroku dlhodobo bránil, no podľa neho už nastal čas na to, aby konektor odcestoval do zabudnutia.

Druhou, z princípu zlou správou je navýšenie ceny zariadenia. Predávať sa bude za 549 EUR, čo je však stále podstatne menej ako pri iných zariadeniach tej najvyššej ligy. S vyššou cenou ale počítal asi každý fanúšik značky a navýšenie samotné nie je vôbec markantné.

OnePlus 6T

Pokračujme tým dobrým. OnePlus 6T prichádza s upraveným vzhľadom, ktorý vychádza z vlajkovej lode Oppo R17 Pro. Veľký výrez v obrazovke, ktorý dnes môžete vidieť na väčšine moderných smartfónov, nahradil miniatúrny segment v tvare kvapky, ktorý poňal prednú kameru s rozlíšením 16 Mpx a clonou f/2.0. Takýmto prevedením sa pýši napr. aj Huawei Mate 20 (nie Pro), ktorý ale nie je pre náš trh určený.

OnePlus 6T pôsobí veľmi elegantne a sympaticky. Telo je prirodzene vyhotovené z kovu (157,5 x 75,7 x 8,2 mm, 185 gramov), pričom ho po oboch stranách prekrýva sklo Gorilla Glass 6. Na výber bude lesklá alebo matná čierna povrchová úprava.

oneplus 6T

Viditeľnou dominantou zariadenia je masívny 6,41-palcový OLED (Optic AMOLED) displej s pomerom strán 19,5:9 a rozlíšením 2340 x 1080 pixelov, ktorý ukrýva aj integrovaný snímač odtlačkov prstov. OnePlus 6T je tak ďalším smartfónom, ktorý prináša túto technológiu k početnej skupine zákazníkov.

OnePlus 6T je vlajkovou loďou, čo je podmienené vysokým výkonom sady Snapdragon 845. Ďalej dostaneme 6 GB operačnú pamäť (štandard LPDDR4X) a 128 GB úložisko (typ UFS 2.1). Náročnejším je určená verzia s 8 GB RAM a 128 GB/256 GB ROM.

oneplus 6T

Predbežné informácie a dohady si neboli isté verziou operačného systému. Z konferencie našťastie vysvitlo, že OnePlus 6T už má operačný systém Android 9 Pie, na ktorom je postavené prepracované užívateľské prostredie nazvané ako Oxygen OS. Zástupca spoločnosti charakterizoval toto prostredie ako čisté, rýchle a intuitívne.

Duálny fotoaparát je tvorený 16 Mpx a 20 Mpx obrazovými snímačmi (Sony IMX 519/376K) s optickou a elektronickou stabilizáciou obrazu. Svetelnosť má hodnotu f/1.7. S OnePlus 6T natočíte aj super spomalené video, aj keď v úvodzovkách iba pri snímkovaní 480 FPS. Na pódiu boli prezentované schopnosti fotografovania v zlých svetelných podmienkach, ktoré vyzerali úchvatne.

oneplus 6T

Vďaka špeciálnemu nočnému režimu je možné fotografovať takzvane z ruky aj pri nižších časoch uzávierky, na čo za normálnych okolností potrebujete statív. Dobrou správou je, že táto funkcia dorazí formou aktualizácie aj do predošlej generácie OnePlus 6.

Radi vidíme väčšiu batériu. Kapacita narástla na 3700 mAh, pričom je podporovaná rýchlym nabíjaním o hodnote 5V/4A. Problém nebude ani s konektivitou vďaka širokej podpore 42 frekvenčných pásiem (4×4 MIMO LTE Cat.16).

OnePlus 6T predaj

Aj k tejto generácii sa najlepšie dostanete prostredníctvom oficiálnych webových stránok oneplus.com/sk. Predaj bude zahájený 6. novembra o 10:00 hod. stredoeurópskeho času. Cenu 549 EUR sme spomenuli v úvode a platí pre základnú verziu so 6 GB RAM a 128 GB úložiskom. Verzia 8/128 GB by mala stáť 579 EUR a typ 8 GB/256 GB 629 EUR.

Za pozornosť tiež stojí nová generácia slúchadiel OnePlus Bullets s konektorom USB-C (19,95 EUR) alebo ďalšie príslušenstvo v podobe ochranných krytov.

Podrobný výpis všetkých parametrov zariadenia nájdete TU.