Úvod Zariadenia Smartwatch Huawei Watch GT spoznáme už dnes: Kompletná špecifikácia odhalená!

Huawei Watch GT spoznáme už dnes: Kompletná špecifikácia odhalená!

1
consumer.test.huawei.com

Očakávaný a neoficiálnymi informáciami dobre presýtený Huawei Mate 20 / Mate 20 Pro definitívne spoznáme už dnes. Čo všetko má a nemá mať už je asi väčšine potencionálnym záujemcom jasné. Čo ale také Huawei Watch GT?

Huawei Watch GT budú predstavené spolu s vlajkovými modelmi Mate 20. O týchto inteligentných hodinkách sa toho veľa nevedelo, preto dostávali priestor hlavne špekulácie.

Počnúc včerajškom sme si ale výbavou hodiniek istí. Výrobca ju totižto sám zverejnil na tejto oficiálnej stránke, ktorá sa stala medzičasom (takmer) nefunkčnou. Samozrejme, informácie z nej sa stihli rozšíriť všemožnými smermi.

Huawei Watch GT
consumer.test.huawei.com

Hodinky Huawei Watch GT budú vyhotovené z nehrdzavejúcej ocele a keramiky, pochvália sa 1,39-palcovým OLED displejom s rozlíšením 454 x 454 pixelov a čipsetom Cortex M4. 420 mAh batéria by mala poskytnúť výnimočnú výdrž dvoch týždňov v bežnom režime používania.

V úspornom režime môže byť výdrž až 30-dňová. Maximálna záťaž s neustálym monitorovaním GPS smeruje k 22 hodinám výdrže. Okrem GPS budú hodinky podporovať aj Glonass alebo európsky Galileo. Hodinky odolajú vode v rámci štandardu 5ATM, vážiť budú iba 46 gramov, zmerajú tep, okolitý tlak a nabíjať sa budú dve hodiny cez magnetický konektor.

Huawei Watch GT
consumer.test.huawei.com

Podstatná je informácia o operačnom systéme. Huawei použije vlastný. Hodinky Huawei Watch GT budú mať bližšie k dostupnejším modelom od Fitbit alebo Garmin, než ku hodinkám s Wear OS alebo Apple Watch s vlastným ekosystémom aplikácií.

O hardvéri mať pochybnosti netreba. Dôležitý bude práve softvér. Až doteraz sa predpokladalo, že hodinky poženie práve Wear OS od Google. Cestou vlastného operačného systému v hodinkách sa vybral Samsung. OS Tizen však vyvíja roky a jeho používanie je v súčasnosti výborné.

Aby sme nezabudli, nové inteligentné hodinky od Huawei majú stáť okolo 200 EUR, čo môže byť ich hlavnou trhovou zbraňou.