Úvod Výrobcovia Huawei Huawei vyvinul novú batériu: Sľubuje vyššiu bezpečnosť aj rýchlejšie nabíjanie

Huawei vyvinul novú batériu: Sľubuje vyššiu bezpečnosť aj rýchlejšie nabíjanie

4

Spoločnosť Huawei prinesie na trh úplne nový typ batérie, ktorý nie je určený výhradne iba pre smartfóny. Svoje využitie vraj nájde v každom type spotrebnej elektroniky. Čo sa týka výhod, výrobca vyzdvihuje vyššiu bezpečnosť a rýchlejšie nabíjanie.

Ako píše server GizmoChina, k oznámeniu tejto skvelej novinky došlo ešte začiatkom uplynulého týždňa.

Gigant nahradil zaužívané anódy z grafitu za lítiovo-kremíkové alternatívy, aby tak zlepšil takzvanú retenciu batérie vrátane jej odolnosti. A aby nám pomohol vytvoriť predstavu o tom, čo nás už v neďalekej budúcnosti asi tak čaká, tak túto technológiu prirovnal k revolúcii, ktorú priniesol Steve Jobs s multitouch displejmi.

„Podobne, ako technológia multitouch zmenila spôsob fungovania displejov, ultra-rýchle nabíjanie spoločnosti Huawei opätovne definuje spôsob, akým ľudia používajú inteligentné telefóny a zároveň oslobodí ich užívateľov od nomofóbie – strachu, že nebudú mať prístup k telefónom.“

Inžinieri z Huawei zhotovili nový akumulátor prostredníctvom špeciálnych uhlíkových vlákien, ktoré sú dopované nitrogénom. Vďaka tomu sa im podarilo „zlepšiť interkaláciu stability a deinterkláciu lítia“, čo vyústilo do markantne lepšieho energetického manažmentu a to otvorilo dvere ešte rýchlejšiemu nabíjaniu, ako je to súčasné.

Počas tohto ultra-rýchleho procesu sa využíva nízke napätie a vysoký prúd. Mnohé konkurenčné technológie rýchleho nabíjania to majú presne naopak.

Na konkrétnejšie čísla si ale musíme ešte nejaký ten čas počkať. Momentálne nevieme ani približný dátum, keby by mala odštartovať sériová výroba tohto ambiciózneho typu batérie.