Úvod Výrobcovia Huawei Čo sľúbil, to aj splnil: Kirin 980 od Huawei je najvýkonnejší Android...

Čo sľúbil, to aj splnil: Kirin 980 od Huawei je najvýkonnejší Android čip

0

Aj napriek tomu, že Huawei začne svoju novinku Mate 20 Pro predávať až v novembri, svetom už teraz koluje niekoľko testovacích vzoriek. Mnohí z recenzentov sa zameriavajú nielen na fotoaparát (ktorý je mimochodom excelentný), ale aj na výkon. Mate 20 Pro je totiž prvým smartfónom s čipom Kirin 980, ktorý Huawei vyrobil pokročilou 7 nm technológiou.

AnTuTu, benchmarková služba, ktorá pomáha ľuďom overovať originalitu zariadení na základe zmerania ich reálneho výkonu už Mate 20 Pro otestovala ako sa patrí. Expertom sa do rúk dostal model Huawei LYA-AL00 určený pre čínsky trh. U nás na Slovensku sa môžeme tešiť na model LYA-L29 so 6 GB RAM128 GB úložiskom. Podstatné však je, že obe verzie poháňa rovnaký čipset Kirin 980.

Z výsledkov je zjavné, že Mate 20 Pro je prvým zariadením, ktorému sa v AnTuTu podarilo prekonať hranicu 300 tisíc bodov. Novinka konkrétne dosiahla až 307 059 bodov, čo je viac, než akékoľvek iné Android zariadenie v rebríčku.

Kirin 980 AnTuTu

Nový Kirin 980 nebude dostupný exkluzívne len na Huawei smartfónoch. Už čoskoro sa má objaviť aj v novinke jeho dcérskej spoločnosti, Honor Magic 2.