Úvod Výrobcovia Xiaomi Huami Amazfit Verge: Nové inteligentné hodinky, ktoré vyzerajú perfektne!

Huami Amazfit Verge: Nové inteligentné hodinky, ktoré vyzerajú perfektne!

1

Huami ako partnerská spoločnosť výrobcu Xiaomi v triede nositeľnej elektroniky predstavila nový model inteligentných hodiniek s názvom Amazfit Verge. Hodinky vznikli podľa tradičného receptu – čo najzaujímavejšej hodnoty za peniaze.

Huami Amazfit Verge nie sú vyrobené z prémiových materiálov ako nerezová oceľ a podobne, čo je vidieť už na prvý pohľad. Nenechajte sa však bežnejším prevedením zmiasť, hodinky toho ponúkajú viac ako by ste si možno mysleli.

Hodinky majú 43 mm priemer ciferníka, v ktorom sedí okrúhly 1,3″ AMOLED displej s rozlíšením 360 x 360 pixelov. Podľa výrobcu je takáto veľkosť hodiniek univerzálna pre väčšinu zápästí. Telo hodiniek je vyhotovené z vystuženého plastu, vďaka čomu vážia iba 46 gramov. Náramky sú silikónové a odnímateľné a obrazovku chráni vrstva Gorilla Glass 3.

Novinka disponuje podporou pre systémy GPS a GLONASS, obsahuje 11 rôznych režimov pre šport a fyzickú aktivitu, nechýba Wi-Fi, Bluetooth 4.0+ alebo odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP68. Pozor, napriek vyššej odolnosti nie je možné hodinky používať pri plávaní.

Športovejšiemu zameraniu tiež nahráva nový a presný optický snímač srdcovej frekvencie, ktorý dokáže snímať tep kontinuálne počas celého dňa, poprípade počas športového výkonu. Dokonalejšia nie je len presnosť, ale tiež spotreba energie. Hodinky užívateľa upozornia na abnormálnu srdcovú frekvenciu, teda na prípadné zdravotné komplikácie.

Súčasťou hodiniek je 13 typov ciferníkov, z ktorých tri navrhlo renomované americké Territory Studio. Pomocou hodiniek je možné ovládať domáce spotrebiče Xiaomi MIJIA. Pri bežnom používaní vydržia nabité až 5 dní, pri aktívnom narábaní kombinovaným so športom bude výdrž logicky nižšia.

huami amazfit verge
Huami Amazfit Verge

Súčasťou hodiniek je aj NFC čip pre mobilné platby, tento prvok však primárne podporuje domáci čínsky trh. Platiť sa dá za verejnú dopravu alebo v obchodoch prostredníctvom služby AliPay.

To najlepšie na koniec. Hodinky sa začali predávať na domácom trhu dnes za 799 čínskych jüanov, teda približne za 100 eur. Prípadný dovoz alebo zatiaľ teoretická oficiálna dostupnosť na európskom trhu hodinky predraží. Stále však budú z hľadiska predajnej ceny veľmi atraktívne.