Úvod Výrobcovia Huawei Huawei opäť prekvapuje: Chystá najvýkonnejšiu bezdrôtovú nabíjačku!

Huawei opäť prekvapuje: Chystá najvýkonnejšiu bezdrôtovú nabíjačku!

0

Spoločnosť Huawei predstaví v najbližších týždňoch nové vlajkové lode Mate 20 a Mate 20 Pro, ktoré majú tento rok stavať na inováciách v oblasti dopĺňania energie. S veľkým OLED displejom počítame automaticky, rovnako tak s trojitým fotoaparátom Leica.

Huawei Mate 20 by mal mať akumulátor s kapacitou väčšou ako 4000 mAh, čím by prekonal svoju súčasnú generáciu a tiež napr. špičkovú vlajkovú loď Samsung Galaxy Note 9.

Spolu s väčšou kapacitou batérie sa spomínalo zdokonalené rýchle nabíjanie, ktoré je už teraz poriadne svižné. Na mysli máme nabíjanie prostredníctvom fyzického prepojenia. Zariadenia Mate 20 však bude zrejme možné dobíjať aj bezdrôtovo, o čom taktiež hovorí už dlhšie.

Huawei si bezdrôtové Qi nabíjanie otestoval v smartfóne Porsche Design Mate RS, ktorý je vôbec prvým v portfóliu výrobcu s takouto funkcionalitou.

Server AndroidAuthority a GizmoChina uverejnili fotografiu bezdrôtovej nabíjačky Huawei, ktorá má dopĺňať energiu novým vlajkovým lodiam. Na tom by nič zvláštne nebolo, keďže podobné „úniky“ vidíme často. Pozornejšiemu oku ale neunikne údaj o výkone20W.

bezdrotova nabijacka

Ak bude bezdrôtová nabíjačka skutočne dávkovať energiu takýmto výkonom, bez okolkov môžeme hovoriť o najvýkonnejšom bezdrôtovom nabíjaní na svete. Pre porovnanie sa stačí zastaviť pri Samsungu.

Spolu s modelom Galaxy Note 9 predstavil prvú bezdrôtovú nabíjačku na svete, pomocou ktorej je možné nabíjať dve zariadenia súčasne. Napríklad smartfón a inteligentné hodinky. Táto nabíjačka má maximálny výkon 9W.

Existujú aj výkonnejšie nabíjačky, aj keď z produkcie výrobcov tretích strán. Ťažko zatiaľ povedať, ako Huawei k takémuto výkonu dospel. Samozrejme, pokiaľ je fotografia skutočná. Štandard bezdrôtového nabíjania Qi je totižto limitovaný výkonom 15W.

Do oficiálneho odhalenia nových produktov od Huawei zostáva ešte niekoľko týždňov a preto radšej berme tieto správy s patričnou rezervou.