Úvod Výrobcovia Xiaomi Už si videl všetko: Xiaomi má inteligentný kôš, ktorý automatický zabalí odpadky

Už si videl všetko: Xiaomi má inteligentný kôš, ktorý automatický zabalí odpadky

Odpadkový kôš od Xiaomi dokáže zvážiť odpadky, sám ich zabaliť a pripraviť sa na ďalšie používanie.

4

Xiaomi je síce známy hlavne vďaka svojim lacným, no výborným smartfónom, pomedzi to však vyrába aj iné smart zariadenia. Pekným príkladom je aj odpadkový kôš, ktorý predstavil pred pár dňami.

Inteligentný odpadkový kôš má, tak ako by si v 21. storočí očakával, niekoľko senzorov, ktoré sledujú či sa k nemu neblíži človek. Prítomnosť ľudí dokáže kôš detegovať na vzdialenosť 35 centimetrov. Kôš sa dokáže sám otvoriť, aby si tak s odhadzovaním odpadkov nemal čo i najmenšiu námahu.

Automatické zabalenie smetí

Oveľa zaujímavejšie však vyzerá automatické zabalenie smetí. Keď kôš vyhodnotí, že je v odpadkovom vreci dosť smetí, spustí automatické balenie. Po jeho dokončení majiteľa upozorní aby vrece vyniesol, čo je bohužiaľ niečo, čo musí stále spraviť sám. Ani tam to však nekončí. Keď vyberiete zabalené vrece, kôš si sám „oblečie“ ďalšie vrece a je pripravený pokračovať vo svojej funkcii.

Xiaomi kôš
Inteligentný kôš dokáže sám zabaliť odpadky.

Batéria v koši na odpadky (neverím, že to píšem) vydrží približne mesiac. Problémom môže byť relatívne nízka kapacita len 15,5 litrov, čo z neho ale robí perfektného spoločníka do jednotlivých izieb alebo napríklad na špecifickejšie úlohy ako napríklad triedenie plastu či plechoviek.

Cena za tento „zázrak“ modernej technológie predstavuje 199 čínskych jüanov, čo je v prepočte 25 €. Dá sa však očakávať, že sa jeho cena pri predaji do Európy podstatne zvýši.