Úvod Hry NÁVOD: Ako nainštalovať Fortnite pre Android

NÁVOD: Ako nainštalovať Fortnite pre Android

2

Dlho očakávaná hra Fortnite pre Android bola oficiálne predstavená už minulý štvrtok s tým, že bude niekoľko krátkych dní dostupná iba pre popredné zariadenia z radu Samsung Galaxy. Exkluzívna dostupnosť však už skončila. 

Fortnite pre Android aj napriek tomu nie je k dispozícii pre každého. V prvom rade ide stále o beta verziu, ktorá by však mala byť pohodlne hrateľná. V rade druhom, hru je možné nainštalovať iba do kompatibilných zariadení, ktorých zoznam nájdete nižšie.

Tretie úskalie predstavuje samotná inštalácia, ktorá je podmienená registráciou. Fortnite pre Android nenájdete v obchode Play. Musíte sa zaregistrovať na oficiálnych stránkach tvorcov Epic Games a počkať na pozvánku.

Autori tak hru uvoľňujú priebežne, a to aj v našich končinách. S veľkou pravdepodobnosťou sa vám ju nainštalovať podarí. Proces je jednoduchý, no pre menej zdatných hráčov sme pripravili krátky návod.

Fortnite pre Android

Vo svojom internetovom prehliadači prejdite na túto adresu a kliknite na veľké žlté tlačidlo, ktoré určite neprehliadnete (SIGN UP). Na obrazovke zároveň vidíte zoznam kompatibilných zariadení, pre ktoré je možné hru stiahnuť.

fortnite pre android

Následne si vytvoríte jednoduchú registráciu, poprípade sa prihlásite pomocou konta Facebook, Xbox, PS alebo pomocou ďalších možností. Pokiaľ už máte účet u Epic Games vytvorený stačí sa prihlásiť pomocou neho.

fortnite pre android

Ak sa na vás usmeje šťastie, behom krátkej chvíle obdržíte na registrovaný e-mail správu so základnými informáciami a odkazom pre stiahnutie tzv. inštalátora. Aplikácia funguje ako klient pre stiahnutie a nainštalovanie hry. Po kliknutí na GET STARTED budete presmerovaní na oficiálne stránky Epic Games, kde sa vám po kliknutí na tlačidlo DOWNLOAD stiahne do mobilného zariadenia inštalačný súbor Fortniteinstaller.apk. Má asi 4 MB.

fortnite pre Android

Súbor otvorte a pokračujte pokynmi. Najskôr aplikácii odobríte prístup do internej pamäti zariadenia, bez ktorého by hru nebolo možné nainštalovať. V druhom kroku musíte prejsť do nastavení vášho smartfónu a dočasne povoliť inštaláciu z neznámych zdrojov. Je dôležité, aby ste toto nastavenie zakázali hneď, ako Fortnite pre Android nainštalujete.

fortnite pre AndroidHotovo. Hra je v podstate nainštalovaná. Na domácej obrazovke uvidíte ikonu hry a po jej spustení vás čaká ešte posledné sťahovanie dodatočných dát, keďže hra patrí medzi tie prepracovanejšie a teda dátovo objemnejšie.

fortnite pre android

Upozorňujeme, že hru sťahujte iba takýmto spôsobom, prostredníctvom oficiálnych stránok a postupu tvorcov hry. Aj keď pre váš model zariadenia ešte nemusí byť dostupná, radšej počkajte. APK súbory s hrou, ktoré nájdete na rôznych online fórách či neznámych stránkach, môžu byť nebezpečné.

Popularitu hry môžu zneužiť kybernetickí útočníci, čo sme už videli pri hre Pokémon Go. Prostredníctvom modifikovaných inštalačných súborov šírili škodlivý kód, ktorý dokázal napríklad odcudziť osobné údaje.

Kompatibilné zariadenia

  • Samsung Galaxy – S7 / S7 Edge, S8 / S8+, S9 / S9+, Note 8, Note 9, Tab S3, Tab S4
  • Google – Pixel / Pixel XL, Pixel 2 / Pixel 2 XL,
  • Asus – ROG Phone, Zenfone 4 Pro, 5Z, V
  • Essential PH-1
  • Huawei – Honor 10, Honor Play, Mate 10 / Pro, Mate RS, Nova 3, P20 / Pro, V10
  • LG – G5, G6, G7 ThinQ, V20, V30 / V30+
  • Nokia – 8 Sirocco
  • OnePlus – 5 / 5T, 6
  • Razer Phone
  • Xiaomi – Blackshark, Mi 5 / 5S / 5S Plus, 6 / 6 Plus, Mi 8 / 8 Explorer / 8SE, Mi Mix, Mi Mix 2, Mi Mix 2S, Mi Note 2
  • ZTE – Axon 7 / 7s, Axon M, Nubia / Z17 / Z17s, Nubia Z11