Úvod Výrobcovia Huawei Reklamou zavádzal aj Huawei: Fotky „z telefónu“ pochádzali z kvalitnej zrkadlovky!

Reklamou zavádzal aj Huawei: Fotky „z telefónu“ pochádzali z kvalitnej zrkadlovky!

0

Čínska spoločnosť Huawei sa nepoučila z chyby, ktorú spravila so smartfónom P9. Po nedávnom prešľape Samsungu sme podľa všetkého svedkami ďalšieho obchodného triku. Tentokrát však ide o nedávno predstavený model Nova 3 a jeho predný fotoaparát.

V novej reklame pre egyptský trh totiž došlo k veľmi šikovnej zámene záberu zo zrkadlovky profesionála. Výrobca ju v nej vydáva za selfie z vyššie spomenutého Android smartfónu. Teda aspoň tomu všetko naznačuje.

K odhaleniu došlo vďaka herečke, ktorá sa objavila na videu. A to tak, že prostredníctvom svojho Instagram profilu zverejnila fotografiu zo zákulisia, kde nie je čo vysvetľovať. Veď posúďte sami.

Vymazaná fotografia na Instagrame (FOTO u/AbdullahSab3 via Reddit)

Záber bol síce krátko po zverejnení zmazaný, no na internete ako takom zostal. Reč tu je o Reddite aj Imgure. O reklamnom triku spoločnosti Huawei informoval server The Verge vrátane AndroidPolice. Tá na svoju obranu tvrdí, že nikde v reklame nespomínajú to, odkiaľ fotografia pochádza.

https://www.youtube.com/watch?v=2Kf7g2XEWwI

V prípade spoločnosti Samsung sme mali čo dočinenia s veľmi podobným trikom. Rozdiel tkvel iba v tom, že fotku zo zákulisia, ako je tá trošku vyššie, nahradila fotka z licencovanej online databázy. Princíp ale zostal ten istý. Výrobca ju i vtedy označoval za selfie zo smartfónu Galaxy A8 (2018).