Úvod Výrobcovia Huawei Huawei Mate 20 a Mate 20 Pro: Na toto sa vraj môžeme tešiť

Huawei Mate 20 a Mate 20 Pro: Na toto sa vraj môžeme tešiť

Chystané novinky od Huawei vyzerajú poriadne zaujímavo!

1

O chystaných vlajkových lodiach Huawei pre jeseň 2018 sa hovorí veľa. Niet sa čomu čudovať, takmer určite pôjde o jedny z najzaujímavejších zariadení tohto roka. Huawei Mate 20 a Mate 20 Pro sa nedávno dostali aj do pozornosti expertov z XDA-Developers, ktorí vďaka firmvérovým súborom odkryli ďalší kúsok puzzle.

Podľa informácií, ktoré zistili rozborom firmvérových súborov majú oba modely, Mate 20 aj Mate 20 Pro, ponúknuť trojitý fotoaparát. Zásadnou informáciou je aj fakt, že v čipsete Kirin 980 nebude vlastný grafický čip od Huawei ale grafický čip od ARM.

Huawei Mate 20 a Mate 20 Pro: Fotoaparáty

Oba smartfóny majú ponúknuť trojitý fotoaparát, ktorý sa v oboch prípadoch bude mierne líšiť. Lacnejší Mate 20 ponúkne kombináciu 12 Mpx, 20 Mpx a 8 Mpx senzorov, zatiaľ čo drahší a prémiovejší Mate 20 Pro bude disponovať kombináciou 40 Mpx, 20 Mpx a 8 Mpx senzorov. Spoľahnúť sa môžeš aj na certifikáciu od spoločnosti Leica. Cena za trojitý fotoaparát sa podľa zdrojov mala znížiť zo 60 dolárov za kus na 40 dolárov za kus, čo Huawei umožní nezvýšiť koncovú cenu zariadenia, ktorú nastolil minulý rok.

Huawei Mate 20 a Mate 20 Pro: Procesor

Mate 20 aj Mate 20 Pro bude poháňať čipset, ktorý spoločnosť predstaví už koncom tohto mesiaca počas veľtrhu IFA 2018 v Berlíne. Kirin 980 bude vyrobený 7 nm výrobnou technológiou a dosiahne maximálneho taktu až 2.8 GHz. Jeho súčasťou bude aj grafický čip Mali G72MP24.

Zaujímavosťou je, že zariadenia ponúknu 40W rýchlonabíjanie, ktoré nedávno prešlo certifikáciou. Huawei smartfóny sa extrémne rýchlo nabíjajú už teraz, a to využívajú „len“ 22W nabíjačky.

Nedávne informácie naznačili, že Mate 20 a Mate 20 Pro nemusia mať výrez v displeji, čo sa, bohužiaľ, nepotvrdilo. Spoločnosť svoje novinky vybaví novým systémom pre 3D sken tváre, ktorý by mal byť umiestnený práve vo výreze.

Huawei Mate 20 a Mate 20 Pro: Displej

Ako experti z XDA-Developers podotkli, Mate 20 má ponúknuť 6,3-palcový AMOLED displej, zatiaľ čo Mate 20 Pro má disponovať až 6,9-palcovým displejom. V oboch prípadoch sa pod displejom bude schovávať ultrazvukový snímač odtlačkov prstov, ktorý má byť mimoriadne presný.

Súčasťou smartfónov má byť aj batéria s minimálnou kapacitou 4 200 mAh, ktorá bude poháňať systém založený na predinštalovanom Android 9.0 P s nadstavbou EMUI 9.0. Očakávame, že k predstaveniu dôjde v októbri, teda približne o 2 mesiace.