Úvod Výrobcovia Samsung Samsung si vyhrnul rukávy: Ohybné OLED displeje začne vyrábať už v lete!

Samsung si vyhrnul rukávy: Ohybné OLED displeje začne vyrábať už v lete!

1

To, že Samsung plánuje vyrábať ohybné displeje vieme už niekoľko rokov. Jeho plány však začínajú naberať reálne črty. Ohybné panely totiž majú v nadchádzajúcich týždňoch vstúpiť do sériovej výroby.

Vychádza to z analýzy juhokórejského servera ETNews, ktorý je v kontakte so zdrojmi z prostredia Samsung Display, dcérskej spoločnosti Samsungu, ktorá má na starosti vývoj a výrobu zobrazovacích panelov. Ich najnovším „párty“ kúskom majú byť práve ohybné OLED displeje.

Displej Galaxy X sa má skladať v dvoch tretinách výšky.

Ohybný displej by sa mal stať súčasťou pripravovaného Samsung Galaxy X, prvého smartfónu z dielne Samsungu s ohybným displejom. Jeho predstavenie je zatiaľ naplánované na február 2019, no to sa môže zmeniť. Kroky ako bezchybná výroba prvej várky displejov sú pre budúcnosť nového radu Samsungu extrémne dôležité.

Okrem toho, podobné zariadenia majú pripravovať aj konkurenčné firmy ako napríklad Huawei, Motorola, OPPO či dokonca Apple.

Šéf Samsungu je presvedčený, že sa z ohybných displejov v budúcnosti stane štandard, a tak je dosť možné, že prvý výrobca, ktorý s nimi príde na trh zožne veľký úspech. Má to však háčik. Prevedenie takéhoto smartfónu musí byť bezchybné.