Úvod Smartphony Aktualizácie EMUI 8.1 pre Huawei Mate 10 Pro: Aktualizácia je za dverami!

EMUI 8.1 pre Huawei Mate 10 Pro: Aktualizácia je za dverami!

4
oled
OLED displej modelu Mate 10 Pro

Čínsky gigant vypustil do obehu čerstvý aktualizačný balíček pre smartfóny z modelového radu Mate 10. Vynovená nadstavba EMUI 8.1 stojí na základoch systému Android 8.1 a prináša so sebou hneď viacero parádnych softvérových noviniek, medzi ktorými nechýba ani podpora pre avizované nahrávanie super slow-mo videí.

Treba však spomenúť, že aktualizácia nie je dostupná hneď pre každého. Celý proces prebieha ako obvykle v takzvaných vlnách, počas čoho sa berie do úvahy to, o akú krajinu ide. Slovensko alebo Česko je teda v zozname trošku nižšie ako domovská Čína, kde táto veľká aktualizácia ešte len teraz začína svoju dlhú púť.

Ako už bolo spomínané, medzi novinkami v EMUI 8.1 figuruje nová funkcionalita, prostredníctvom ktorej vieme natočiť video zábery pri veľkom množstve snímok za jednu sekundu. Web GizmoChina spomína960 fps vrátane HD rozlíšenia, z čoho je už dnes akýsi štandard high-end triedy.

Zmienka padla aj o inteligentnejšej galérii, pridaní svetelných filtrov na vylepšenie portrétov alebo rozšírení kapacít umelej inteligencie, pretože fotoaparát po novom nerozpoznáva 13, ale až 19 scénok. Po rozpoznávaní tváre sa tak majitelia Mate 10 a Mate 10 Pro dočkajú nákladu ďalších skvelých vylepšení, ktoré sú inšpirované výbavou Huawei P20 Pro.