Úvod Zariadenia Vlaňajšia vlajková loď Xiaomi Mi Mix 2 už stojí ako stredná trieda

Vlaňajšia vlajková loď Xiaomi Mi Mix 2 už stojí ako stredná trieda

0
Xiaomi Mi Mix 2

Po uvedení nových vlajkových lodí na trh zvykne citeľnejšie klesnúť cena ich predošlých generácií, ktoré však nie sú zlé. Vlastnosti týchto zariadení sú stále vlajkové a viac ako iba nadpriemerné.

Vlajková loď z vlaňajška môže byť dobrou kúpou z rozumu, čo platí aj o smartfóne Xiaomi Mi Mix 2. Ten vyzerá takmer identicky ako nová generácia Mi Mix 2S, ktorá bola predstavená len nedávno.

Xiaomi Mi Mix 2 poháňa výkonný Snapdragon 835, 6 GB operačná pamäť a 64 GB úložisko. IPS obrazovka, ktorá obsadila takmer celú prednú stranu zariadenia aj bez zárezu, má uhlopriečku 6-palcov a rozlíšenie jemných 2160 x 1080 pixelov.

Smartfón má Bluetooth najnovšej verzie 5.0, 3400 mAh batériu s rýchlym nabíjaním a podporu pre väčšinu sietí používaných po celom svete. Trendom ušiel fotoaparát, ktorý má iba samostatné prevedenie.

mi mix 2
FOTO: Xiaomi

12 Mpx snímač so 4-osovou stabilizáciou, PDAF zaostrovaním, svetelnosťou f/2.0 a HDR režimom by však sklamať nemal. Xiaomi Mi Mix 2 za azda najnižšiu cenu, ktorá už pomaly blíži k hranici 300 EUR, predáva e-shop lightinthebox.com.

Predajca ho ponúka za necelých 330 EUR. Nájdete ho TU.

Okrem tejto vlajkovej lode má atraktívnu cenu aj jeden z najpredávanejších modelov značky – Xiaomi Redmi Note 5. Čierne prevedenie je drahšie. Predajca si ho cení na 179 EUR. Elegantná zlatá povrchová úprava vychádza na 167 EUR.

redmi note 5
FOTO: Xiaomi

Note 5 je posledným modelom línie Xiaomi Redmi. Má vylepšený čipset strednej triedy Snapdragon 636, ktorý pracuje v efektívnom pomerne medzi výkonom a spotrebou energie. Duálny fotoaparát poňatý v režime na výšku vyrobila spoločnosť Sony a stačiť by mali aj 3/32 GB pamäte.

Displej má rovnaké vlastnosti ako pri modeli Mi Mix 2 vyššie. Ide teda o 5,99″ IPS LCD panel s FHD+ rozlíšením.

Exotikou strednej triedy bude v našich končinách SHARP Z2, ktorý stojí menej ako 100 EUR. Tento model má obrazovku ešte so zaužívaným pomerom strán 16:9. LPTS displej má plné rozlíšenie FHD a veľkosť 5,5-palca.

sharp Z2
FOTO: Sharp

Za veľmi nízku cenu ponúka 4 GB RAM, 32 GB ROM, 3000 mAh batériu s USB C, 16 Mpx fotoaparát či 8 Mpx prednú kameru so svetelnosťou f/1.8. Zamrzí iba starší OS Android Marshmallow a fádny vzhľad.

Čo je zaujímavé, lightinthebox.com ponúka poistenie dodatočných colných a DPH nákladov. Ak vám štát pri dovoze vyrúbi clo a DPH, e-shop vám sumu preplatí.

poistenie

Poistenie je súčasťou stránky, kde si zákazník vyberá spôsob prepravy. Samotná poistná čiastka však nemusí byť zrovna nízka.