Úvod Výrobcovia Vivo Bude smartfón s vysúvacím fotoaparátom realitou? Podľa Vivo áno!

Bude smartfón s vysúvacím fotoaparátom realitou? Podľa Vivo áno!

Tak predsa!

1
Vivo Apex s vysúvacím seflie fotoaparátom

Koncept fungujúceho mobilného telefónu, ktorý len nedávno otvoril každému ústa, príde na pulty obchodov. Túto informáciu nám potvrdila čerstvá pozvánka na oficiálne predstavenie nadčasovej novinky s názvom Vivo Apex, ktoré prebehne už onedlho.

Deň D by totiž mal nastať 12.6., a to priamo v krajine, odkiaľ pochádza výrobca smartfónu. Šou je naplánovaná v čínskom meste Šanghaj, píše GizmoChina. Momentálne však nevieme povedať, či vyššie spomínaný názov zariadenia zostane bez zmeny alebo môžeme očakávať úplne niečo iné.

Koncept Vivo Apex uzrel svetlo sveta ešte počas podujatia MWC 2018, kde si vďaka svojej futuristickej výbave získal doslova ozrutnú pozornosť fyzicky prítomných aj neprítomných médií. Tá zahŕňa takmer bezrámikový displej bez kontroverzného výrezu (panel zaberá až 91 % prednej plochy) a tiež netradične umiestnený selfie fotoaparát, pretože ho nenájdeme na prednej časti konštrukcie, ale priamo v nej.

Vysúvací fotoaparát

Preto ho tvorí unikátny vysúvací mechanizmus, ktorému to celé trvá iba 0,8 sekundy. V opačnom prípade by z neho asi veľa úžitku nebolo. Používateľovi sa teda sprístupní iba vtedy, keď bude potrebovať jeho funkcionalitu.

Čo sa týka iných častí hardvérovej výbavy avizovaného Android smartfónu, Vivo Apex by mal prísť na pulty obchodov s obrovským, až 5,99-palcovým OLED panelom s tazkvanou COF technológiou, biometrickým snímačom odtlačkov a dvomi zabudovanými senzormi. Jeden dostane za úlohu sledovať úroveň svetla v prostredí naokolo a druhý pre zmenu to, či nie je smartfón vo vrecku alebo príliš blízko našej hlavy, aby tak mohol v prípade potreby vypínať obrazovku.

Rovnako možno očakávať najnovší čipset z dielne spoločnosti Qualcomm, Snapdragon 845, alebo 3,5 mm port na pripájanie audio príslušenstva.