Úvod Zariadenia Xiaomi Redmi Note 5 Pro má doraziť aj do Európy, a to...

Xiaomi Redmi Note 5 Pro má doraziť aj do Európy, a to v dvoch pamäťových verziách

3
redmi note 5 pro
FOTO: mi.com

Pre fanúšikov zariadení značky Xiaomi máme dobré správy. Len nedávno predstavený model Redmi Note 5 Pro si nájde cestu aj do Európy. Medzinárodný typ zariadenia doplní verzie určené pre čínsky a indický trh. 

Xiaomi Redmi Note 5 Pro bol predstavený v polovici minulého mesiaca (február) s 5,99-palcovým FHD+ displejom, vertikálne uloženým duálnym fotoaparátom alebo 14nm čipsetom Snapdragon 636.

Tento smartfón je vôbec prvým na svete, ktorý je vybavený touto novou procesorovou sadou strednej triedy. Predná kamera má rozlíšenie úctyhodných 20 megapixelov a o výdrž sa postará až 4000 mAh batéria. Všetky podrobnosti o zariadení nájdete TU.

Avizovaná čínska cenovka bola tradične veľmi atraktívna, no ani s tou európskou to nebude zlé.

redmi note 5 pro
FOTO: mi.com

Roland Quandt zo serveru Winfuture si je istý, že model Redmi Note 5 Pro dorazí aj do Európy. Kedy sa tak udeje nespresnil, no uviedol aspoň ceny a pamäťové konfigurácie. Európanom bude určená verzia so 3 GB operačnou pamäťou a 32 GB úložiskom.

Táto verzia by mala stáť okolo 230 EUR. Lepšie vybavený model so 4 GB RAM-kou a 64 GB priestorom pre dáta vytiahne z peňaženiek približne 270 EUR. Celý kolos je pochopiteľne zabalený do jednoliateho kovového tela s matnou povrchovou úpravou o rozmeroch 158,5 x 75,3 x 8,0 mm a stále prijateľnej váhe 181 gramov.

Uvidíme, akú cenu prinesie pri prípadnej dostupnosti oficiálna slovenská distribúcia značky Xiaomi.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro