Úvod Výrobcovia Sony Sony Xperia XZ2 a XZ2 Compact: Nové vlajkové lode cenami podlezú kórejskú...

Sony Xperia XZ2 a XZ2 Compact: Nové vlajkové lode cenami podlezú kórejskú konkurenciu

0
xperia XZ2

Na podujatí Mobile World Congress 2018 uvidíme predstavenie nových modelov z radu Sony Xperia. Bude ich hneď niekoľko. Popri strednej triede spoznáme vlajkové lode, ktoré poženie nový výkonný čipset Snapdragon 845. 

Sony Xperia XZ2 a XZ2 Compact určite nebudú lacnými smartfónmi. Budú však určite lacnejšie, ako očakávaná horúca konkurencia z dielne Samsungu. Okrem toho, novinky môžu byť zaujímavejšie ako po minulé roky.

Švédsky technologický blog získal od zdroja z prostredia výrobcu pár základných údajov, medzi ktorými nechýba ani cena. Aj keď sú informácie stále neoficiálne, dá sa na ne spoľahnúť.

Sony Xperia XZ2 dostane do výbavy spomínaný Snapdragon 845, 5,8-palcový displej s pomerom strán 18:9 a ochranou Gorilla Glass 5, 4 GB RAM a 64 GB internú pamäť.

 xperia xz2
Dizajnový koncept –
takto nejak by mohla vyzerať novinka z dielne Sony Mobile

Xperia XZ2 Compact bude predstavovať veľmi kompaktný a výkonný smartfón, ktorých na trhu veľa nie je. Ak vôbec nejaký je. Zdroje sa rozchádzajú vo veľkosti uhlopriečky displeja. Skloňujú sa dve – 4,6-palca a 5,0-palcov. Obe sa dajú našťastie označiť ako kompaktné.

Rozlíšenie 18:9 displeja udá skratka FHD+. Výrobca sa tak neuchýli k žiadnym HD+ kompromisom, ako tomu bývalo zvykom v minulosti. Čo sa týka útrob, mali by byť podobné bežnej Xperii XZ2.

Zariadenia sa podľa informácií začnú predávať 6. marca, a to s cenou 799 EUR, resp. 599 EUR v prípade kompaktného modelu. Ani jedna z menovaných Xperii nebude mať 3,5 mm audio konektor.

Zaujíma nás inovovaný OmniBalance dizajn, ktorý sa počas ostatných rokov veľmi nemenil. Už len kvôli užšiemu a vyššiemu displeju musia ustúpiť typické masívne horizontálne hrany okolo displeja.

Sony Mobile sa na pódium podujatia postaví 26. februára, čiže už najbližší pondelok. Snáď sa dočká potlesku.