Úvod Aplikácie Samsung Max je nová aplikácia, ktorá ušetrí vaše mobilné dáta a ochráni...

Samsung Max je nová aplikácia, ktorá ušetrí vaše mobilné dáta a ochráni súkromie

0
Samsung Galaxy S8

Spoločnosť Samsung uviedla do obchodu Play novú aplikáciu s názvom Samsung Max, ktorá cieli na ochranu užívateľa pred digitálnymi hrozbami a neúmernou spotrebou mobilných dát. 

Aplikácia ale nie je úplne nová. V podstate nahradila nástroj Opera Max, ktorý vykonával rovnaké úlohy. Tvorcovia Opery Max v auguste minulého roka oznámili, že končia s jej vývojom. Vtedy to vyzeralo, že Opera Max končí nadobro. Podľa správy ju ale prevzal Samsung a tak žije jej výborná funkcionalita ďalej.

Každopádne, Samsung Max zníži spotrebu mobilných dát bez toho, aby to ovplyvnilo užívateľský komfort. Appka skomprimuje internetové stránky, fotografie a ďalší obsah, ku ktorému pristupujete cez mobilný prehliadač.

Samsung max
© Google Play

Aplikácia taktiež poukáže na iné aplikácie, ktoré neúmerne ukrajujú z vášho obmedzeného dátového balíčka. Ďalšou devízou je napríklad šifrovanie údajov, ktoré prenášate cez nezabezpečené WiFi siete.

Aplikácia Samsung Max je už dostupná v obchode Google Play, pričom Samsung hovorí o kompatibilite so zariadeniami z radu Galaxy J a Galaxy A. Problém istotne nebude ani s radom Galaxy S.

Žiaľ, ak vlastníte smartfón bez loga Samsung, aplikáciu si nenainštalujete. Pôvodná Opera Max bola dostupná pre väčšinu zariadení s OS Android.