Úvod Aplikácie Opera Max neočakávane končí. Drahocenné mobilné dáta nám už neušetrí

Opera Max neočakávane končí. Drahocenné mobilné dáta nám už neušetrí

3
opera max
Opera Max

V priebehu dnešného raná sa na oficiálnom blogu tvorcov produktov Opera objavila neočakávaná správa. Krátky príspevok hovorí o zmenách v aplikácii Opera Max, ktoré nie sú vôbec pozitívne.

Aplikácia Opera Max umožňuje užívateľom riadiť a optimalizovať spotrebu dát, ktoré využívajú aplikácie a softvérové prvky smartfónov s operačným systémom Android.

Opera Max bola uvoľnená ešte v roku 2014, no aktuálne sa jej púť končí. Podľa tvorcov sa Opera Max príliš nestotožňovala so zameraním spoločnosti, ktorá sa orientuje na internetové prehliadače.

Tvorcovia chcú svoje kapacity a prostriedky venovať výhradne vývoju prehliadačov a pripojených služieb. To znamená, že Opera Max už nedostane žiadnu aktualizáciu. Okrem toho zmizne z obchodu Google Play.

Opera max
Opera Max

Tým vymazanie produktu z digitálneho sveta nekončí. Aj keď už máte Operu Max nainštalovanú, časom prestane fungovať. Vývojári odstavia aj podporu na strane serverov. K tomuto ukončeniu dôjde neskôr, čiže ešte bude možné nainštalovanú aplikáciu nejaký čas používať.

Po návšteve obchodu Play sme zistili, že v ňom Opera Max stále figuruje. Aplikácia má cez 300 000 stiahnutí a pomerne pozitívne hodnotenia. Za jej zánikom preto nemusí nutne stáť nezáujem zo strany užívateľov.

Prvý článok sme Opere Max venovali vo februári roku 2014, kedy išlo o horúcu novinku. O dva roky neskôr došlo k citeľnejšiemu zlepšeniu rýchlosti a bezpečnosti. Posledná väčšia aktualizácia prišla len nedávno, v máji roku 2017.

Operu Max sme považovali za jednu z tých lepších aplikácií, ktorá navyše vzišla z dielne profesionálnych tvorcov. Ak sa už teraz obzeráte po funkčnej náhrade, na um nám prišla ako prvá aplikácia My Data Manager, ktorá je zároveň vysoko hodnotená.