Úvod Aplikácie Populárna klávesnica Swype končí. Tvorcovia ju už nebudú vyvíjať

Populárna klávesnica Swype končí. Tvorcovia ju už nebudú vyvíjať

0
swype

Pre užívateľov inak veľmi dobrej klávesnice Swype máme zlé správy. Vyzerá to, že autori aplikácie, spoločnosť Nuance, končia s podporou aplikácie a už nedostane žiadnu ďalšiu aktualizáciu.

Aplikácia Swype sa dá stále stiahnuť z obchodov Google Play a Apple App Store. Zastavenie podpory a teda akéhokoľvek vývoja ale znamená istý koniec. Aplikácia nebude dostávať žiadne aktualizácie, ktoré by priniesli nové funkcie, opravili chyby alebo vylepšili bezpečnosť a kompatibilitu.

Vývojári sa k situácii zatiaľ oficiálne nevyjadrili. Spoločnosť Nuance kúpila aplikáciu Swype asi pred siedmimi rokmi.

Podľa zatiaľ neoficiálnych informácií sa spoločnosť Nuance chce viac zamerať na vývoj svojich softvérových riešení pre podniky a biznis sféru. Zmena podnikovej orientácie má byť nevyhnutná.

Spoločnosť vyvíja riešenia využívajúce prvky umelej inteligencie. Uplatnila sa v medicínskom odvetví a plánuje sa zamerať aj na automobilový priemysel.

swype
Aplikácia Swype obsahuje množstvo funkcií, vrátenie obľúbených farebných tém © Swype

V obchode Google Play je k dispozícii niekoľko alternatívnych aplikácií, ktoré Swype plnohodnotne zastúpia. Aj keď mnohí istotne pripomenú, že sa Swype javí ako najrýchlejšia a najpresnejšia klávesnica.

Je možné, že vlastníci aplikáciu časom predajú alebo posunú inej spoločnosti, ktorá by pokračovala vo vývoji. Niečo podobné postihlo aj aplikáciu klávesnice Fleksy. Každopádne nižšie nájdete TOP 5 aplikácií, ktoré klávesnicu Swype dobre zastúpia.