Úvod Aplikácie Obľúbená klávesnica FLEKSY je späť! Získal ju nový majiteľ

Obľúbená klávesnica FLEKSY je späť! Získal ju nový majiteľ

0
fleksy

Vo februári tohto roka sme informovali, že obľúbená a populárna klávesnica Fleksy končí svoju digitálnu púť. Aplikáciu v tej dobe kúpil Pinterest, ktorý mal záujem o jej tvorcov, nie o produkt samotný.

Nie, že by v obchode Google Play nebolo dosť alternatívnych klávesníc. Flesky však bola skutočne jednou z najlepších a okrem toho je zapísaná v Guinessovej knihe rekordov. Najrýchlejšie napísaná SMS správa bola zaznamenaná práve vďaka Fleksy.

Návrat

Tak, ako prekvapilo vypnutie klávesnice Fleksy, prekvapuje aj jej návrat. Ten asi nečakal nikto. Každopádne sme radi, že sa klávesnica vracia späť na scénu.

Postaral sa o to nový majiteľ, spoločnosť Thingthing. Klávesnica vzápätí obdržala prvú aktualizáciu, ktorá síce zahŕňa iba opravy chýb a pár vylepšení pre určité jazyky, aj to je ale vítané.

Ďalej sa zlepšila mechanika pre zdieľanie animácií a nálepiek, zdokonalila sa predikcia v jazykoch rumunčina a ukrajinčina, a noví vývojári opravili problémy s kompatibilitou pri OS Android vo verzii Nougat.

Fleksy

Nová podoba

Fleksy je síce oficiálne späť aj s technickou podporou, jej podoba sa ale časom môže zmeniť a pravdepodobne aj zmení. Spoločnosť Thingthing nemá v obchodoch s aplikáciami zatiaľ žiadny produkt.

Pravdepodobne interne vyvíja vlastnú klávesnicu, ktorá má byť akousi platformou. Čo sa za tým ukrýva zatiaľ ešte nevieme. Vieme len, že Fleksy má pomôcť urýchliť jej vývoj.

Thingthing má s klávesnicou ambiciózne plány. Chce zmeniť jej názov, pridať ďalšie témy a rozšírenia, vylepší automatickú opravu textu a čo je skvelé, stále bude silne zameraná na ochranu súkromia.

Už teraz sme zvedaví, ako daná spoločnosť inak skvelú klávesnicu ešte zdokonalí. Klávesnicu Fleksy nájdete v obchode Google Play na >tejto adrese<.