Úvod Novinky Android Nie, Android P nedostane tmavý motív užívateľského prostredia

Nie, Android P nedostane tmavý motív užívateľského prostredia

0
tmavy motiv

Pre niekoľkými hodinami skoro zamrzlo peklo, keď vyšlo najavo, že nová verzia operačného systému Android P dostane tmavý motív užívateľského prostredia. Tzv. Dark Mode je užívateľmi žiadaný dlhodobo. 

Užívateľské prostredie oblečené do tmavých odtieňov má niekoľko výhod. Okrem estetických sú tu praktické. Vo večerných hodinách a v noci by tmavý motív netrápil oči a na svoje by si prišli vlastníci zariadení s OLED displejmi.

Vďaka tmavému motívu by OLED displej konzumoval oveľa menej energie, čím by sa predĺžila výdrž na jedno nabitie. Aj citeľnejšie. Žiaľ, v novej verzii operačného systému Android P nenájdeme prepínač, ktorý by tmavý motív aktivoval.

Google hasí predošlé informácie s tým, že nastala chyba v komunikácii. Tmavý motív a ani akýkoľvek iný motív sa pre novú verziu operačného systému Android P nepripravuje. Funkcie, ktoré k zavedeniu tmavého motívu videli, sú určené pre vývojárov, nie pre konečných užívateľov.

Tmavý motív sa tak spomínal v kontexte s aplikáciami vývojárov tretích strán. Nové funkcie im majú uľahčiť testovanie vyvíjaných aplikácií, ktoré takéto nastavenie tmavého motívu budú ponúkať.

Android P
Tmavý režim v aplikácii Twitter

Ako príklad poslúži napríklad aplikácia Twitter, ktorá už nejaký ten čas tmavý motív má. Keďže Google hovorí o uľahčení vývoja, môžeme predpokladať, že aplikácie s takýmto nastavením budú iba pribúdať.

O zatiaľ avizovaných funkciách novej verzie OS Android P sa dozviete viac z odkazov nižšie.

Android P