Úvod Smartphony Dohady Smartfóny Nokia sa tento rok rozmnožia. Pribudne hneď niekoľko modelov!

Smartfóny Nokia sa tento rok rozmnožia. Pribudne hneď niekoľko modelov!

1
nokia 5

Nokia minulosti predávala rovno niekoľko typov mobilných telefónov, ktoré často nemali od seba ďaleko, a to cenou, ani výbavou. Nokia súčasnosti na tom bude možno až veľmi podobne. 

Podľa serveru TechRadar Nokia tento rok predstaví ďalšie dva modely smartfónov, o ktorých sa doposiaľ nehovorilo. Existujú iba informácie o ich názvoch, ktoré sa podarilo zistiť vďaka pitve APK súboru predvolenej aplikácie pre fotoaparát smartfónov Nokia.

Konzorcium HMD Global, ktoré značku Nokia zastrešuje, predstaví v tomto roku model Nokia 9, ktorý má byť výkladnou skriňou značky a plnohodnotnou vlajkovou loďou. Očakáva sa tiež produkcia upravenej Nokie 6 a Nokie 8 s dodatkom „2018“.

Aby toho nebolo málo, na opačnej strane spektra sa objaví Nokia 1 – prvý smartfón konzorcia, ktorý zapadne do veľmi nenáročnej a cenovo príťažlivej koncepcie Android Go.

nokia 5

Čo sa týka najnovších a doteraz nepoznaných zariadení, nesú označenie Nokia 4 a Nokia 7 Plus. Pravdepodobne pôjde o zariadenia, ktoré zapadnú do strednej triedy.

Pokiaľ čakáte na prvú ligu, teda Nokiu 9, skloňuje sa pri nej 19. január ako dátum oficiálneho odhalenia. Tešiť sa máme na 5,5″ AMOLED displej s pomerom strán 18:9, čipset Snapdragon 835, duálny fotoaparát s optikou ZEISS, USB C či OS v najnovšej verzii 8.0 Oreo.

Ak počítame dobre, pod značkou Nokia sa na trhu objaví v krátkom čase rovno šesť nových smartfónov. Radi sa ale necháme prekvapiť.