Úvod Výrobcovia Samsung Samsung má nový patent: Overí vás tým, že vám zmeria prúdenie krvi

Samsung má nový patent: Overí vás tým, že vám zmeria prúdenie krvi

Samsung prichádza s inovatívnym spôsobom, ako overiť majiteľov smartfónov.

0

Skener dúhovky? Face ID? Snímač odtlačkov? To sú pre Samsung staré technológie. Spoločnosť totiž podala žiadosť o udelenie patentu, ktorý používateľa overí na základe zmerania prúdenia krvi.

Presné podrobnosti tejto technológie momentálne nie sú prirodzene známe, predpokladá sa, že k tomu, aby to fungovalo budete musieť využiť príslušenstvo, ako napríklad inteligentné hodinky. V patente je však jasne vyobrazený aj spôsob priloženia prstu na snímač tepu, existuje tu teda možnosť, že príslušenstvo využiť nebudete musieť.

Podľa Samsungu prúdenie krvi používateľov, ktoré ich zariadenia dokážu zmerať, takmer nikdy nie sú identické. Vie tak s vysokou presnosťou overiť ľudí len na základe nahliadnutia do toho, ako vám prúdi krv. Celkom slušné!

Je však nutné poznamenať, že aj napriek tomu, že ide o veľmi zaujímavý patent, nikde nie je zaručené, že sa skutočne pretaví vo funkciu, ktorá bude dostupná. Výrobcovia si často chránia svoje nápady patentami, ktoré nakoniec nevyužijú. V tomto prípade však dúfame, že k využitiu dôjde.