Úvod Zaujímavosti Qualcomm má nový čipset pre bezdrôtové slúchadlá. Ich výdrž má 3x stúpnuť

Qualcomm má nový čipset pre bezdrôtové slúchadlá. Ich výdrž má 3x stúpnuť

0

Bezdrôtové slúchadlá prešli za posledné dva roky značným vývojom, no stále ich neobchádzajú dva hlavné problémy týkajúce sa aj tých najdrahších kúskov. Výdrž batérie stále nie je dostatočná a objavuje sa tiež rušenie bezdrôtového signálu.

Podľa serveru Gizmodo tieto problémy z časti vyrieši nový čipset spoločnosti Qualcomm s označením QCC5100. Qualcomm tvrdí, že dokáže vďaka tomuto čipsetu predĺžiť výdrž slúchadiel na jedno nabitie až trojnásobne.

TIP: RECENZIA Samsung Gear IconX: Bezdrôtové slúchadlá, ktoré konečne stoja za to

Riaditeľ divízie pre zvuk a hudbu spoločnosti Qualcomm Anthony Murray hovorí, že nový čipset zníži energetické nároky o 65 percent. Ďalšou veľkou výhodou je zakomponovanie technológie Bluetooth 5.0.

Výrazne lepší prenos signálu zabráni rušeniu, s ktorým sa užívatelia bezdrôtových slúchadiel stretávali napríklad na preplnenom letisku, pri jazde metrom a podobne. Nový čipset dokáže spracovať oveľa viac informácií.

To otvára dvere novým prostriedkom, digitálnym asistentom, dokonalejším technológiám potláčania okolitého hluku a ďalším funkciám, ktoré sú možno ešte len predmetom vývoja.

Zatiaľ neboli ohlasené žiadne slúchadlá a ani výrobca, ktorý by sa rozhodol tento čipset použiť. Qualcomm ale rokuje s veľkými výrobcami slúchadiel, ktorí po čipsete určite skočia.

Predošlá procesorová sada Qualcommu pre bezdrôtové slúchadlá poháňa veľmi populárne modely ako Jabra Sport Elite alebo Bose Free Sport. Nová podstatne vylepšená generácia tak určite padne na úrodnú pôdu.