Úvod Sociálne siete NÁVOD: Takto na Facebooku zistíte, kto neprijal vašu žiadosť o priateľstvo!

NÁVOD: Takto na Facebooku zistíte, kto neprijal vašu žiadosť o priateľstvo!

5

Facebook je digitálny sociálny „klub“ obrovského množstva ľudí, ktorí medzi sebou nadviazali, nadväzujú a budú neustále nadväzovať kontakty. Nie vždy to však ide podľa našich predstáv. 

Určite ste za svoju Facebook „kariéru“ obdržali nespočetné množstvo žiadostí o priateľstvo. Potešil vás kontakt s bývalým spolužiakom, ktorého ste nevideli roky, no horšie to už je s človekom, ktorý vás raz v živote pozdravil na ulici zo 150-tich metrov. Jeho žiadosť samozrejme budete ignorovať.

V opačnom garde vás možno zaujala osoba opačného pohlavia niekde na miestnej párty alebo v podniku. Dnes je ľahšie poslať žiadosť o priateľstvo, ako si vypýtať telefónne číslo, a preto ste svoje extrémne znalosti modrej sociálnej siete využili a žiadosť odoslali. Potvrdenie žiadosti neprichádzalo a po čase ste naň zabudli. Podobným spôsobom ste za xy dlhú dobu požiadali o priateľstvo možno aj desiatky rôznych ľudí s rôznym cieľom.

Pokiaľ vás zaujíma, kto všetko vaše žiadosti ignoroval, stačí vám na to pár klikov. Použiť ale musíte desktopovú verziu sociálnej siete Facebook, keďže v mobilnej aplikácií sa vám dané položky nepodarí nájsť. Snímky obrazovky nižšie vám prezradia, ako na to.

Na domovskej stránke Facebooku alebo vo svojom profile kliknite na hornej lište po pravej strane na ikonu dvoch ľudí, ktorá sa vám obvykle rozsvieti, keď obdržíte žiadosť o priateľstvo. V menu kliknite na „zobraziť všetky“.

Facebook

Následne stačí kliknúť na položku „zobraziť poslané žiadosti“.

Facebook

V zápätí sa pred vami zobrazí zoznam ľudí, ktorým ste poslali žiadosť o priateľstvo, no tí ju nikdy nepotvrdili. Netvrdíme, že zámerne. Možno zabudli, omylom ju označil ako prečítanú, alebo opustil vody Facebooku a dané osoby žijú analógovo či skôr používajú iné sociálne siete a nástroje.

Facebook#sadstory↑