Úvod Návody Instagram začal zobrazovať stav vašej aktivity. Takto jednoducho to vypnete

Instagram začal zobrazovať stav vašej aktivity. Takto jednoducho to vypnete

1
Instagram

Posledná aktualizácia aplikácie Instagram priniesla funkciu, ktorá sa mnohým nebude pozdávať. Tvorcovia sa s novinkou zrovna nechvália, ide však o prirodzenú súčasť mnohých iných podobných aplikácií.

Vlastníci účtov, ktoré sledujete a užívatelia, ktorým ste niekedy zaslali priamu správu uvidia, kedy ste boli naposledy v aplikácii Instagram aktívni.

Pochopiteľne to funguje aj v opačnom garde, a tak aj vy môžete vidieť či bol niekto na Instagrame napríklad pred piatimi minútami alebo pred dvoma dňami. Stačí si otvoriť kartu s priamymi správami, kde časový údaj uvidíte pri každej z konverzácií.

Funkcia Zobraziť stav aktivity je pritom v predvolenom nastavení zapnutá.

Ľahko ju ale dokážete vypnúť, a tak nikto neuvidí či ste na Instagrame od rána do večera, raz za čas alebo povedzme raz za mesiac. Ak však funkciu vypnete, ani vy následne neuvidíte stav aktivity ostatných spriaznených užívateľov.

Vypnutie zobrazovania stavu aktivity

Otvorte aplikáciu a prejdite do nastavení. Tie nájdete ukryté v kontextovom menu za troma bodkami, ktoré sa nachádzajú v pravom hornom rohu na karte s vašimi príspevkami, profilovou fotografiou a ďalšími osobnými náležitosťami účtu.

Nastavení je neúrekom. Pokojne na stránke prejdite až do spodnej časti, kde natrafíte na na položku Zobraziť stav aktivity. Indikátor by mal mať modrú farbu čo značí, že je funkcia zapnutá.

instagram

Jedným ťuknutím funkciu vypnete a pre lepšiu orientáciu poslúžia snímky obrazovky, ktoré v texte vidíte.