Úvod Smartphony Aktualizácie Populárny Honor 8 nakoniec nedostane aktualizáciu na Android 8.0 Oreo

Populárny Honor 8 nakoniec nedostane aktualizáciu na Android 8.0 Oreo

5
Android Oreo

Dcérska značka Honor čínskej spoločnosti Huawei nepotešila vlastníkov populárneho modelu Honor 8. Indická pobočka informuje, že sa aktualizácia na Android 8.0 Oreo konať nebude. 

Pôvodné informácie od výrobcu však naznačovali, že aktualizáciu dostane celá rodina Honor 8 zariadení, počínajúc modelmi Honor 8, Honor 8 Pro a Honor 8 Lite. Je pravdou, že Honor 8 bol predstavený skôr ako dvaja súrodenci Lite a Pro.

Pôvodný Honor 8 poháňal operačný systém Android Marshmallow s UI EMUI 4.1 a neskôr dostal aktualizáciu na verziu Android Nougat a UI EMUI 5.0. Verzie Pro a Lite disponovali verziou Android Nougat s EMUI 5.0 už od výroby.

Honor 8
© Twitter

Indická pobočka situáciu obhajuje hardvérovými a softvérovými obmedzeniami smartfónu, čo vylučuje kompatibilitu s najnovšou zostavou OS Android 8.0 Oreo. Najnovšiu verziu OS Android dostane napríklad aj taká úplne základná Nokia 2. Ak sa skutočne jedná o hardvérové obmedzenie, možno má niečo proti čipset Kirin 950.

To by ale znamenalo, že aktualizáciu s OS Android 8.0 Oreo nedostane ani Huawei Mate 8 či Honor V8.

Správa prichádza z indického zastúpenia výrobcu Honor a adresovaná je indickým zákazníkom. Je ale nepravdepodobné, že európske smartfóny Honor 8 aktualizáciu dostanú. Hardvérová výbava smartfónov je totožná pre oba trhy.