Úvod Nokia Nokia 2 Aj extra lacná Nokia 2 dostane aktualizáciu na najnovší Android. Rovno na...

Aj extra lacná Nokia 2 dostane aktualizáciu na najnovší Android. Rovno na verziu 8.1 Oreo!

0
oreo
© TechCrunch

Nokia 2 sa síce na našom trhu (zatiaľ) nenachádza, no za pozornosť stojí. Absolútny základ portfólia predstavila spoločnosť HMD Global koncom októbra a od polovice novembra sa Nokia 2 nachádza na americkom trhu. 

Cena 99 dolárov celkom dobre vypovedá o vlastnostiach zariadenia a jeho špecifikácii. Nokia 2 má displej s HD 720p rozlíšením, skromný čipset Snapdragon 212 a ešte skromnejšiu operačnú pamäť s kapacitou 1 GB. Podrobnosti nájdete TU.

Nokia 2 bola predstavená s operačným systémom Android vo verzii 7.1.1 Nougat. Už pri predstavení výrobca potvrdil, že operačný systém povýši na verziu Oreo. Šéf produktov konzorcia HMD Global najnovšie na sociálnej sieti Twitter potvrdil, že Nokia 2 dostane update rovno na verziu 8.1 Oreo.

Nokia 2
Nokia 2

Tvorcovia tak preskočia verziu 8.0 Oreo, ktorú mnohí výrobcovia v súčasnosti zavádzajú napríklad v rámci overovacieho beta testovania. Na preskok je ale dôvod. Nokia 2 má nízku kapacitu operačnej pamäte, ktorá by mohla verzii 8.0 Oreo robiť problémy.

Až verzia 8.1 Oreo v sebe ukrýva optimalizačné riešenie pôvodne vyvinuté pre platformu Android Go. Aj extra lacnému smartfónu tak výrobca vylepší správu pamäte a výkon, čím stúpne užívateľský komfort.

Treba podotknúť, že smartfóny Nokia využívajú úplne čistú podobu operačného systému Android, preto to je s ich aktualizovaním podstatne jednoduchšie. Napriek tomu môže ísť Nokia príkladom za softvérovú podporu svojich zariadení.