Technologicky zameraný dobrodruhovia a cestovatelia, pozor. Známa spoločnosť Casio rozširuje rad hodiniek G-SHOCK RANGEMAN o nový model s označením GPR B-1000, vďaka ktorému sa nestratíte ani v tých najodľahlejších kútoch sveta.

Novinku z dielne Casio spoznáte na prvý pohľad, keďže zostáva verná tradičnému robustnému dizajnu série G-SHOCK. Model GPR B-1000 však obsahuje GPS čip, ktorý vás dokáže na jedno nabitie hodiniek s maximálnu presnosťou navádzať až 33 hodín.

Výdrž je však možné predĺžiť. Mohli by sme totižto hovoriť o akejsi solárnej asistencii pri navigácii. Solárny panel, ktorý je integrovaný v prednej časti hodiniek, dokáže dobu navigácie predĺžiť.

Ak ponecháte hodinky na jasnom a priamom slnečnom svete, štyri hodiny pôsobenia slnečnej energie vykúzlia jednu hodinu GPS navigácie. Aj keď je solárne dobíjanie spájané hlavne s GPS navádzaním, slúži aj ako pomocné dobíjanie pri využívaní inteligentných funkcií hodiniek a zobrazení času.

casio g-shock
© Casio

Pred dobrodružnou cestou hodinky dobijete pomocou bezdrôtového nabíjania. Zadná časť hodiniek je vyrobená z keramiky, má hrúbku dva milimetre a v tejto sérii hodiniek ju výrobca použil po prvý krát.

Hodinky sú veľmi odolné. Tvorí ich zmes (aj) uhlíkových vlákien, sklo je zo zafíru a znesú teploty hlboko pod bodom mrazu. Hraničných je pomerne odvážnych mínus 20 stupňov Celzia a napríklad hĺbka 200 metrov.

Odolnosť voči prachu, blatu a nárazom je samozrejmá, rovnako tak spojenie s mobilnou aplikáciu prostredníctvom technológie Bluetooth.

Model Casio G-SHOCK GPR B-1000 príde na trh neskôr, niekedy v apríli. Do ktorých krajín zatiaľ známe nie je, čo však nevadí. Hodinky sú skôr určené majetnejším dobrodruhom, keďže budú stáť 800 amerických dolárov. Najvyšší čas začať šetriť.