Úvod Výrobcovia Huawei Huawei Nova 2s oficiálne: Rovno 4 fotoaparáty a 6GB pamäte na palube!

Huawei Nova 2s oficiálne: Rovno 4 fotoaparáty a 6GB pamäte na palube!

0
Huawei Nova 2s

Huawei Nova 2s sa nám už poodhalil v podobe uniknutých informácií, no až teraz má nálepku oficiálnosti. Výrobca tento smartfón predstavil na domácej pôde v Číne a toto všetko ponúka. 

Huawei Nova 2s je ďalším smartfónom v hre, ktorý si potykal s obrazovkou o pomere strán 18:9 a štíhlejšími rámikmi. Stále ide o LCD panel, ktorý sa pasuje so 6-palcovou uhlopriečkou a FHD+ rozlíšením s hustotou 1080 x 2160 pixelov.

Pod displejom si našlo miesto domovské tlačidlo so snímačom odtlačkov. Tlačidlo je vzhľadom na štíhlosť horizontálneho spodného rámu viditeľne užšie. Huawei smartfóny majú podľa našich skúseností azda tie najlepšie snímače odtlačkov.

Dúfame, že užšie tlačidlo nebude kompromisné smerom k rýchlosti a presnosti rozpoznávania odtlačkov.

Huawei Nova 2s

V jednoliatom tele z kovu bije čipset Kirin 640, čiže optimálny výkonnostný potenciál vyššej strednej triedy. Na vrcholový kus kremíka Kirin 970 nedosahuje, väčšina bežných operácií mu ale problém určite robiť nebude.

Obzvlášť, ak ho spojíme so 4 GB a 6 GB operačnou pamäťou. Pre obe verzie je charakteristická 128 GB interná pamäť, ktorá je rozšíriteľná pomocou microSD kariet.

Huawei Nova 2s – 4 fotoaparáty

Klasikou výrobcu, na zadnej strane sa usídlila dvojica fotoaparátov v podaní RGB (16 Mpx) a čiernobieleho snímača (20 Mpx). Svetelnosť f/1.8 stále patrí k tým lepším.

Huawei Nova 2s nepodceňuje selfie fotografie a vôbec zaznamenávanie scény prednou, teda prednými kamerami. Rovno 20 Mpx snímaču so svetelnosťou f/2.0 sekunduje 2 Mpx kamera. Štýlové portréty s neostrým pozadím snímaného objektu vás neminú.

Huawei Nova 2s

Dielo pokračuje 3 344 mAh batériou s rýchlym nabíjaním (USB C), prítomný je 3,5 mm audio konektor, NFC čip a tiež najnovší Android Oreo.

Huawei Nova 2s – ceny

Huawei Nova 2s sa bude vyrábať v čiernej, šedej, červenej, ružovej a modrej farbe. Zatiaľ nepoznáme európsku dostupnosť konkrétnych verzií a teda ani ceny. Môžeme však prepočítať tie pôvodné čínske, ktoré sú ale logicky nižšie.

Kombinácia 4 GB RAM/128 GB ROM vychádza po prepočte na 350 eur a model so 6 GB RAM a rovnakým úložiskom na necelých 400 eur.