Úvod Výrobcovia Huawei Huawei Nova 2S: Ďalšia tohtoročná novinka?

Huawei Nova 2S: Ďalšia tohtoročná novinka?

0
Ilustr. foto

Duálny fotoaparát a 6-palcový displej s pomerom strán 18:9 sme už niekde tento polrok videli, a to nielen v stánku čínskeho výrobcu Huawei. Ak by vám bolo predsa len málo, ešte v tomto roku môže prísť na trh ďalšia novinka.

Huawei stihol predstaviť vlajkové Mate 10 a Mate 10 Pro, ktoré doplnil dostupnejší Mate 10 Lite. Huawei môže stihnúť ďalšiu tohtoročnú premiéru. Týkať by sa mohla modelu Huawei Nova 2S, ktorý nahradí predošlú generáciu Nova 2.

Huawei Nova v prvej generácii bol obľúbeným artiklom u našich operátorov. Cenovo dostupný a zároveň dobre vybavený smartfón sa nehanbil ani za svoj vzhľad. Huawei Nova 2S na tom bude podobne.

Čerstvé fotografie potvrdzujú vzhľad ako aj parametre nenápadnejšej novinky. Úzke rámiky obkolesia 6-palcový displej s pomerom strán 18:9 a FHD+ rozlíšením. Príťažlivo tiež vyzerá stále poriadne výkonný čipset Kirin 960, ktorý utiahne aj dvojicu fotoaparátov s rozlíšeniami 20 Mpx a 16 Mpx.

Huawei Nova 2S
Síce nekvalitné, ale rozpoznateľné fotografie Huawei Nova 2S © Weibo

Viac ako slušná výbava pokračuje 6 GB operačnou pamäťou, operačným systémom Android vo verzii 8.0 Oreo, NFC čipom a snímačom odtlačkov. To je zatiaľ z viac menej potvrdených informácií všetko. Cenu môžeme len odhadovať.

Ako sme spomínali, Huawei Nova 2S môže absolvovať premiéru ešte v tomto roku a zrejme poputuje na väčšinu hlavných svetových trhov. Huawei možno podľa potreby zariadenie pre konkrétne trhy premenuje, no u nás by sa malo predávať pod označením  Nova 2S po vzore predošlých generácií.

Ak si nepotrpíte na vlajkový look (cenu) a stále chcete mať výborne vybavený smartfón, ako dobrá voľba sa javí aj nedávno predstavený Honor V10. Má veľa spoločného s vlajkovým Mate 10, stojí však podstatne menej.