Úvod Výrobcovia Samsung Maj sa, Bixby: Aktualizáciou môžeš úplne vypnúť tlačidlo Bixby

Maj sa, Bixby: Aktualizáciou môžeš úplne vypnúť tlačidlo Bixby

14

Ak máš doma Galaxy S8, S8+ alebo Note 8, určite si sa stretol s digitálnym asistentom zvaným Bixby. Asistenta sa Samsung rozhodol podporiť natoľko, že mu priradil vlastné hardvérové tlačidlo, ktoré mnohým, vrátane nás, po čase začalo prekážať.

Vývojári sa tlačidlo stačili preprogramovať na inú funkciu, no Samsung vždy zakročil a takúto manipuláciu zakázal pomocou softvérovej aktualizácie. Teraz však zmäkol a sám do obehu vypustil niečo, na čo sme čakali už dlho.

Vďaka najnovšej aktualizácii sa dá tlačidlo používané pre Bixby vypnúť úplne. To znamená, že po jeho stlačení sa nestane vôbec nič. Nespustí sa Bixby Home a ani sa nezobudí zariadenie (toto sa dá nastaviť).

Tlačidlo Bixby si vďaka novej aktualizácie môžeš nadobro vypnúť

Samsung pred mesiacom a pol uvoľnil aktualizáciu, ktorá do nastavenia Bixby pridala možnosť tlačidlo vypnúť. To bolo super, veľa ľudí si to pochvaľovalo, no malo to jednu nevýhodu. Pri stlačení tlačidla sa zapol telefón a čakal, čo od neho budeš chcieť. Fungovalo v podstatne ako druhé tlačidlo pre zapnutie, čo je celkom zbytočné a pre mnohých aj otravné.

Najnovšia aktualizácia tento problém vyriešila nadobro, za čo sme ti, Samsung, veľmi vďační. Stačí, ak zamieriš do aplikácie Galaxy Apps – Moje aplikácie – Aktualizácie. Tam ťa už bude čakať nová verzia Bixby, ktorú si môžeš hneď stiahnuť (spolu s ostatnými aktualizáciami).

Používaš Bixby alebo ti je úplne zbytočný/-ná? Daj nám vedieť v diskusii nižšie!