Úvod Zariadenia Nový Xiaomi Air 13 vyzerá vynikajúco: Ponúka snímač odtlačkov a veľmi lákavú...

Nový Xiaomi Air 13 vyzerá vynikajúco: Ponúka snímač odtlačkov a veľmi lákavú cenu!

0
xiaomi mi air13

Spoločnosť Xiaomi v minulom roku prekvapila predstavením svojho vôbec prvého notebooku, ktorý si hneď vyslúžil prezývku MacBook z Číny. Xiaomi Mi Air13 odvtedy dostal niekoľko vylepšení a stále sa ho týka skvelá cena. 

Xiaomi Mi Air 13 je po hardvérovej stránke poctivým a vysoko kvalitným hráčom. O softvér sa postaral Microsoft a v ultrabooku tak nájdete nainštalovaný licencovaný operačný systém Windows 10.

Xiaomi Mi Notebook Air 13

Cena: 684 €

Najnovšia verzia notebooku Xiaomi Mi Air 13 momentálne prichádza s biometrickou ochranou, zabudovaným snímačom odtlačkov. Pri ultrabooku sú dôležité útroby, no ani konštrukcia by nemala zostávať bokom.

xiaomi mi air13

Dokonalý obdĺžnik z kovu váži iba 1,3 kg a hrubý je 14,8 milimetra. Celistvú konštrukciu narúša povinný otvor pre HDMI konektor, USB typ C, dva konektory USB 3.0 a stále obľúbený 3,5 mm konektorxiaomi mi air13

Notebook má 13,3″ uhlopriečku displeja s rámikmi hrubými 5,59 mm. Kompaktnosť nahráva mobilite. Spomínaný displej je vyrobený IPS technológiou s dostatočne jemným rozlíšením 1920 x 1080 pixelov. Vrstva ochranného filmu zabráni nechceným škrabancom.

O výkon sa postará zlatá stredná cesta výrobcu Intel, procesor i5-7200U. Kooperovať bude s 8 GB operačnou pamäťou štandardu LPDDR4 a 256 GB SSD úložiskom. Operačnú pamäť je možné rozšíriť ešte o ďalších 8 GB. S náročnejšou grafikou si poradí GPU GeForce MX150 od Nvidia s 2 GB GDDR5 pamäťou.

xiaomi mi air13

Pri prenosných zariadeniach je dôležitá výdrž na jedno nabitie. Pri ultrabookoch závisí od typu práce, ktorú na nich vykonávate. Výrobca hovorí o 9,5-hodinovej výdrži, no pri náročnejšom používaní v teréne by sme počítali skôr s osemhodinovou výdržou. Poteší rýchle nabíjanie, ktoré za jednu hodinu vykúzli približnú polovicu z celkovej výdrže.

Do tela ultrabooku sa dokonca vtesnali dva reproduktory AKG, z ktorých sa budú šíriť hlboké basy a čisté výšky aj vďaka podpore zvukového softvéru Dolby Audio.

xiaomi mi air13

Páči sa nám snímač odtlačkov v priestore dotykovej plochy pod klávesnicou. Jednoduchým poklepaním Xiaomi Mi Air13 odomknete, uložiť sa dá hneď niekoľko odtlačkov so samostatným prístupom, pričom sú šifrované na systémovej úrovni priamo v zariadení. Snímač by mal dokonca odhaliť falošný odtlačok prsta, napríklad z gumy a podobne.

Ešte lepšie to budú mať vlastníci inteligentného náramku MiBand 2 z ekosystému Xiaomi. Ultrabook rozpozná náramok a odomkne sa bez akejkoľvek interakcie. Stačí ho otvoriť.

Cena? Podľa webu lightinthebox.com neprekračuje 700 eur. Suma necelých 684 eur je vzhľadom na výbavu a prevedenie azda bezkonkurenčná. Viac detailov nájdete na tejto adrese.