Úvod Výrobcovia Google Vlastné zábery v službe Google Street View? Vďaka novej 8K kamere žiadny...

Vlastné zábery v službe Google Street View? Vďaka novej 8K kamere žiadny problém

0
Insta360 Pro

Spoločnosť Google v priebehu leta oznámila, že na trh prídu 360-stupňové kamery, ktoré budú spĺňať štandardy programu Google Street View. Vďaka nim budú môcť užívatelia a hlavne firmy tvoriť vlastné panoramatické zábery ulíc, miest a lokalít, kde napríklad pôsobia.

Označenie Street View Ready dostala prvá kamera, ktorá sa už nachádza na trhu. Zariadenie sa nazýva Insta360 Pro a nech je akokoľvek pôsobivé, siahne po ňom iba úzka skupina užívateľov.

Kamera sníma okolie v 8K rozlíšení a jej cena je 3499 dolárov. Podľa serveru The Verge je kamera Insta360 Pro prispôsobená pre umiestnenie na automobil. Záujemcovia teda budú snímať panoramatické zábery tak ako Google, počas jazdenia autom po vybraných lokalitách.

insta360 pro

Tvorcovia po zhotovení záberov pridajú obsah do služby Google Street View, kde si počká na schválenie spoločnosťou Google. Pokiaľ ho Google vyhodnotí ako kvalitný, sprístupní ho v službe Street View všetkým užívateľom a na všetkých platformách.

Vysoká cena zariadenia odrádza jednotlivcov či samostatných technologických nadšencov od kúpy. Drahé sférické kamery ale istotne pomôžu vylepšiť službu Google Street View.

Street View

Výrobca kamery Insta360 Pro má so spoločnosťou Google spolupracovať na spôsobe financovania, v rámci ktorého by ponúkol 50 kusov kamier v rámci leasingu či úveru. Uvažovali by sme aj nad zapožičaním.

Kto si kameru kúpi? Zatiaľ ťažko povedať. Po kamere by mohli siahnuť predstavitelia miest, významných lokalít kultúrneho a spoločenského diania, či napríklad prevádzkovatelia zábavných parkov a rôzne organizácie.

Street View

Takýmto spôsobom môžu spropagovať svoje mesto alebo lokalitu pomocou služby Street View, ktoré bude prístupné celému svetu v jedinečnom panoramatickom zobrazení. Google inak o žiadnej motivácii nehovorí.

Google to s vytváraním snímok pre službu Street View myslí vážne. Na tejto stránke vám poradí, ako snímky vytvárať, akými zariadeniami a ako ich do služby pridať.

Mimochodom, kameru Insta360 Pro si môžete zakúpiť TU, na stránkach predajcu B&H Photo.