Úvod Výrobcovia Nokia Nokia opäť hviezdi: Všetky modely získajú aj budúcoročný Android P!

Nokia opäť hviezdi: Všetky modely získajú aj budúcoročný Android P!

0
Bude sa Android P volať Pancakes?

Kúpa smartfónu je akási nepísaná zmluva. Ty odovzdáš svoje ťažko zarobené peniažky do rúk výrobcu výmenou za smartfón, od ktorého očakávaš bezchybný chod po dobu minimálne dvoch rokov. Férová ponuka. Mnohí výrobcovia však na dvojročnú podporu ich predávaných modelov doslova kašľú. Nokia sa medzi nich v žiadnom prípade nechce radiť.

Nokia prevádzkovaná fínskou spoločnosťou HMD Global totiž prisľúbila, že svoje smartfóny, vrátane najlacnejšej Nokia 3, zaktualizuje aj na budúcoročný Android P. O tom, ako sa bude volať zatiaľ úplne nevieme, poznáme len prvé písmeno. Google totiž, čo sa začiatočných písmen týka, postupuje v abecednom poradí.

Technický riaditeľ Nokie ďalej uviedol, že spoločnosť plánuje odomknutie bootloaderu, čo pre mnohých z vás znamená inštaláciu upravených verzií Androidu. Ide o perfektnú funkcionalitu hlavne pre prípad, keď oficiálna podpora skončí a ty budeš chcieť fičať na najnovšom Androide.

Tak či onak, prístup Nokie chválime, starať sa o vlajkové lode vie každý, no starať sa aj o svoje najlacnejšie modely je v tejto dobe, bohužiaľ, skôr výnimka.