Úvod Zariadenia Smartwatch LunaR sú pekné inteligentné hodinky, ktoré nabíja umelé aj prirodzené svetlo

LunaR sú pekné inteligentné hodinky, ktoré nabíja umelé aj prirodzené svetlo

1
lunarR

Na platforme kolektívneho financovania Kickstarter sa objavil ďalší úspešný technologický projekt, ktorý získal nadštandardné financovanie. Predmetom projektu sú inteligentné hodinky LunaR, na ktoré tvorcovia pýtajú 50 000 dolárov.

Do konca zbierky zostáva ešte 15 dní, no už teraz sa autorom podarilo vyzbierať takmer 190 tisíc dolárov. Čím hodinky zaujali? Vzhľadom, funkciami a výnimočnou technológiou nabíjania.

Inteligentné hodinky súčasnosti sú čoraz nezávislejšie. Majú vlastné dátové moduly, množstvo funkcií, vďaka ktorým nemusíme z vrecka vytiahnuť smartfón a taktiež dobre vyzerajú. Aspoň niektoré. Väčšina z nich ale nevydrží na jedno nabitie príliš dlho.

Inteligentné hodinky LunaR svojim pomenovaním síce evokujú mesiac, no hlavnú úlohu hrá solárna energia. 110 mAh batériu nabijete aj klasicky, pomocou vodiča. Ciferník ale prekrýva priehľadný solárny panel, ktorý určite zaujímavejší ako nejaký káblik.

lunaR
Solárny panel

Solárny panel zozbiera energiu nielen z prirodzeného slnečného sveta, ale aj z umelého osvetlenia v interiéri. Jedna hodina dostatočného svitu denne (>10k LUX) by mala zabezpečiť nepretržitú výdrž. Aspoň to tvrdia tvorcovia hodiniek.

lunaR

Aktuálny stav batérie, resp. intenzitu nabíjania si ľahko skontrolujete cez pridruženú aplikáciu pre smartfóny. Hodinky LunaR vyznávajú jednoduchý minimalistický dizajn, ktorý robí z hodiniek spoločníka pre každú príležitosť. Náramky sa dajú vymieňať. Súčasťou analógového ciferníka sú LED indikátory, ktoré vás informujú o upozorneniach, západe a východe slnka či o iných dôležitých akciách.

lunarR

Inteligentné funkcie

Pekný výzor a (teoreticky) nekonečná výdrž na jedno nabitie nestačia. Inteligentné funkcie sú žiadané a LunaR ich ponúka. Hodinky predostierajú zobrazenie dvoch časových pásiem, sledovanie pohybovej aktivity, východu a západu slnka, dajú vám na zreteľ upozornenia zo smartfónu, monitorujú spánok, zobudia vás a dokonca im neublíži ani voda (5 ATM).

lunarR

Hodinky LunaR dorazia k prvým podporovateľom už tento rok v decembri. Najlacnejšie ich môžete získať za 138 dolárov v rámci podpory projektu. Bežne sa budú hodinky predávať za asi 240 dolárov.

Kampaň stále beží, čiže projekt môžete podporiť a hodinky získať výhodnejšie. Dostupné balíčky sú však limitované počtom. Najlacnejšia voľba je takmer vypredaná. Všetky detaily o hodinkách LunaR nájdete platforme Kickstarter na tejto adrese.