Úvod Smartphony Aktualizácie LG končí s vydávaním bezpečnostných aktualizácií pre staršie modely smartfónov

LG končí s vydávaním bezpečnostných aktualizácií pre staršie modely smartfónov

5
LG G4

Spoločnosť Google vydáva každý mesiac bezpečnostné aktualizácie pre operačný systém Android, ktoré posúva hardvérovým partnerom. Spoločnosti ako Samsung, LG, Sony a ďalšie tieto opravy a vylepšenia spracujú a doručia ich vlastníkom smartfónov v rámci aktualizácií. 

Pravidelné mesačné aktualizácie sa väčšinou dotýkajú vlajkových smartfónov výrobcov. Bezpečnostné aktualizácie dostávajú aj niektoré zariadenia strednej triedy, často však podľa osobitných pravidiel, čiže nepravidelne alebo poprípade neskôr.

Softvérovú podporu výrobcovia garantujú dočasne. Pri nových verziách operačného systému Android ide zväčša o dvojročnú podporu. Väčšina vlajkových lodí by tak mala obdržať dve veľké aktualizácie operačného systému.

Tie, ktoré dostali alebo dostanú súčasný Android Oreo, obdržia tiež aktualizáciu na budúcoročný Android P. Podobne je to tiež s bezpečnostnými aktualizáciami. Pri nich trvá podpora často ešte dlhšie. Napríklad Google garantuje doručovanie bezpečnostných aktualizácií pre smartfóny Pixel po dobu 36-tich mesiacov.

LG G4
LG G4

Spoločnosť LG upravila zoznam zariadení, ktoré obdržia najnovšiu septembrovú bezpečnostnú aktualizáciu. Pokiaľ vlastníte staršie vlajkové zariadenia LG G3 alebo LG G4, bezpečnostné aktualizácie pre vás skončili.

LG pokračuje v doručovaní pre zariadenia: LG G5, LG G6, V10, V20, V30, Q6, Q8, X300, X400, X500 a pre LG X cam.

LG na svojich stránkach prízvukuje, že aktualizácie môžu byť v závislosti od krajiny či operátorov uvoľňované mesačne, štvrťročne, alebo nepravidelne. LG plánuje zoznam podporovaných zariadení ešte rozšíriť.

Detaily nájdete na oficiálnej stránke bezpečnosti LG v tomto odkaze.

Pokiaľ LG G3 a G4 vlastníte, možno je načase poobzerať sa po novšej generácii alebo úplne inom zariadení. Softvérovú bezpečnosť by sme nepodceňovali.