Úvod Zariadenia Bowers & Wilkins predstavil svoje prvé bezdrôtové slúchadlá s aktívnym potláčaním hluku

Bowers & Wilkins predstavil svoje prvé bezdrôtové slúchadlá s aktívnym potláčaním hluku

0
bw px
© Bowers & Wilkins

Bezdrôtové slúchadlá sú skvelým spoločníkom nielen na cestách, ale aj v domácnosti či v kancelárii. Obzvlášť, ak vás okrem vodičov neruší ani okolitý hluk. Svoje vôbec prvé bezdrôtové slúchadlá s potláčaním šumu predstavila audio špička, britský výrobca Bowers & Wilkins.

Bowers & Wilkins vyrába prémiové audio produkty, ktoré užívateľom poskytujú výnimočnú kvalitu zvuku. Ak ste mali možnosť počuť napríklad bezdrôtový reproduktor Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless, určite nám dáte za pravdu.

bw px 2
© Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins predstavil svoje prvé bezdrôtové slúchadlá v roku 2015. Išlo o model P5, ktorý neskôr doplnil vyššie radený kus P7. Tieto slúchadlá ale nedisponovali funkciou aktívneho potláčania okolitého hluku.

Praktickú technológiu dostal do výbavy až čerstvo predstavený model Bowers & Wilkins PX. Po dizajnovej stránke majú slúchadlá asi najbližšie k spomínanému modelu P7, ktorý vlastne nahrádzajú.

bw px

Ide ale o niečo viac, ako iba o jednoduchšie vylepšenie. Výrobca slúchadlá odvodil od svojich vlajkových produktov, menovite slúchadiel P9 Signature. Slúchadlá Bowers & Wilkins PX vydržia na jedno nabitie hrať až 22 hodín. Všetko v bezdrôtovom režime a so zapnutou funkciou aktívneho potláčania hluku.

Pokiaľ pre prenos zvuku použijete vodič a nie bezdrôtové kapacity, výdrž na jedno nabitie stúpne na 33 hodín. Slúchadlá prichádzajú s intuitívnym ovládaním a gestami.

© Bowers & Wilkins

Ak si slúchadlá zložíte z hlavy, nadvihnete jednu ušnicu alebo si ich zavesíte okolo krku, automaticky prestanú hrať. Po opätovnom nasadení sa vaša obľúbená hudba opäť spustí.

Samotná funkcia potláčania hluku pracuje v troch režimoch, pričom sú určené pre špecifické situácie. Režimy sa nazývajú mesto, kancelária a let. Z označení je tiež jasné, na čo slúžia.

bezdrotove sluchadla
© Bowers & Wilkins

K dispozícii je samozrejme aplikácia pre platformy Android a iOS, pomocou ktorých môžete medzi danými režimami prepínať a upravovať ďalšie nastavenia. Dôležitá je podpora pre štandard aptX HD Bluetooth, vďaka ktorej bude vaša hudba znieť v maximálnej kvalite aj pri bezdrôtovom prenose.

Cena

Bowers & Wilkins nepredáva lacné produkty a to platí aj o najnovších slúchadlách. K dispozícii máme dve cenovky, a to americkú a britskú. V USA sa slúchadlá predávajú za 400 dolárov a v Spojenom kráľovstve za 329 libier. Dostupné je šedé a zlaté prevedenie s patričnou dávkou lešteného hliníku.

© Bowers & Wilkins

Cena nie je najmenšia, no dostanete za ňu výbornú výdrž, vysokú kvalitu zvuku, znamenitý dizajn, mobilnú aplikáciu a aj trochu spoločenskej značkovej prestíže.

Bowers & Wilkins PX