Úvod Výrobcovia Vernee Ktorý je krajší? Lacný Vernee M5 a prémiový iPhone 7 na spoločných...

Ktorý je krajší? Lacný Vernee M5 a prémiový iPhone 7 na spoločných fotografiách

2

Čínskemu výrobcovi Vernee vždy išlo o to, aby jeho zariadenia dobre vyzerali. Elegantné línie, štíhle telo a kvalitné materiály už dávno nie sú určené iba výkonným vlajkovým lodiam.

Aj smartfóny, ktoré cielia na užívateľov s prísnym rozpočtom, vedia vyzerať dobre. Minimálne tak, ako iPhone 7. Vo Vernee postavili ich posledný model Vernee M5 práve vedľa jedného z najpredávanejších smartfónov súčasnosti.

Obe zariadenia disponujú skôr menšou obrazovkou. Kým Vernee M5 ponúka univerzálnejšiu uhlopriečku 5,2 palcov, iPhone 7 dostal do výbavy displej s kompaktnou 4,7 palcovou uhlopriečkou.

Vernee M5

Väčší displej pozdvihol celkové rozmery zariadenia, no nie enormne. Vernee M5 meria 72,6 mm x 147,3 mm x 6,9 mm pri váhe 144 gramov. iPhone 7 má rozmery 138,3 x 67,1 x 7,1 mm a váhu 138 gramov.

Vernee M5 má podobne ako iPhone 7 jednoliate kovové telo s matnejším povrchom, ktoré výrobca upravil pieskovaním. Povrch je tak príjemný na dotyk a zaoblené hrany prispievajú k manipulačnému komfortu.

Vernee M5

Najväčším rozdielom je azda umiestnenie snímača odtlačkov prstov. iPhone 7 ho má na obvyklom mieste, rovno pod displejom v širšej brade zariadenia. Pri Vernee M5 nájdeme snímač na zadnej strane, v jednej stredovej línii aj spolu s fotoaparátom.

Ktoré umiestnenie snímača je lepšie sa doteraz nepodarilo odhaliť. Jeden tábor považuje za užívateľsky najpríjemnejšie umiestnenie pod displejom, druhý tábor nedá dopustiť na zadnú stranu.

Vernee M5

Tretí tábor vlastníkov novších Xperia smartfónov sa im smeje, keďže ich snímač sa nachádza rovno v hlavnom tlačidle na boku zariadenia, čo je asi najprirodzenejšie pre použitie.

Kvalitné prevedenie smartfónu Vernee M5 nezodpovedá predajnej cene, ktorá sa vyšplhala takmer na 110 eur. Teda aspoň v rámci stále prebiehajúceho predpredaja. Zmieriť sa ale musíme so slabším procesorom, fotoaparátmi a HD rozlíšením displeja.

Vernee M5

Na druhú stranu tu je 4 GB RAM, takmer čistý Android vo verzii Nougat, podpora pre 800 MHz pásmo a 32 GB úložisko. Všetky detaily o Vernee M5 sa vám zobrazia na oficiálnej stránke výrobcu na adrese vernee.cc.

Skôr spomínaný limitovaný predpredaj nájdete v tomto odkaze.