Úvod Výrobcovia Vernee VIDEO: Sympatický Vernee M5 so 4 GB RAM a 64 GB ROM...

VIDEO: Sympatický Vernee M5 so 4 GB RAM a 64 GB ROM v predpredaji!

0
vernee M5

V segmente smartfónov, ktoré cielia na prísne obmedzené rodinné rozpočty, je veľa konkurencie. Popri množstve čínskych výrobcov ich produkujú aj prestížnejšie značky, no kompromisom sa zväčša nevyhnú.

Nedávno predstaveným novým reprezentantom cenovo dostupnej triedy je Vernee M5, ktorý sa už od 20. augusta nachádza v predpredaji. Kapacity výrobcu Vernee toho za približných 110 eur ponúkajú relatívne dosť.

V prvom rade tu je jednoliate telo z kovu, ktoré prichádza v modrej a čiernej farbe. Vernee M5 má kompaktnejší rozmer, ktorý sa v súčasnosti veľmi nenosí.

Iba 5,2-palcová IPS obrazovka s HD rozlíšením je osadená v konštrukcii s celkovými rozmermi 147,3 x 72,6 x 6,9 milimetra. Váha sa zastavila na hodnote 144 gramov. Displeju nechýba prekrytie s mierne zaobleným 2.5D sklom a napriek cene nájdeme na zadnej strane aj snímač odtlačkov prstov.

vernee m5

Zaujímavejšie to ale vyzerá v útrobách. Operačná pamäť RAM s kapacitou 4 GB je spojená s 32 GB alebo 64 GB úložiskom. Náročnosť na dáta je rozdielna a každé z prevedení si nájde svojich zákazníkov. Ak by náhodou, siahnuť môžete po 128 GB microSD karte.

Výkon zabezpečí osemjadro spoločnosti MediaTek s označením MTK6750. Sieťový modem čipsetu si rozumie s 800 MHz pásmom (dual SIM), ktoré v našich končinách používajú niektorí operátori.

13 Mpx fotoaparát poslúži pre snímanie momentiek, ktorým pomôže zrýchlené zaostrovanie s reakčnou dobou 0,3 sekundy. Selfie si zhotovíte s 8 Mpx prednou kamerou.

3300 mAh batéria nepôsobí rekordne, keďže túto kapacitu nájdeme aj v mnohých vlajkových lodiach. Tie však viac ako jeden deň výdrže nezvládnu.

Displej a čipset smartfónu Vernee M5 neskonzumuje veľa energie a výdrži pomôže tiež takmer čistá podoba operačného systému Android Nougat. Výrobca mu pridal iba pár optimalizačných riešení.

vernee m5

V číslach, batéria vydrží v pohotovostnom režime 240 hodín a zvládne 13 hodín prehrávania videa v HD kvalite.

Smartfón sa už nachádza v ponukách majoritných čínskych predajcov. Populárny GearBest hlási cenu v predpredaji 109,47 €, pričom k odosielaniu objednávok pristúpi 20. septembra.

Ešte lákavejšie vyzerá ponuka obchodu AliExpress, kde cena dokonca klesla pod 100 eur. Nižšia cena je ale podmienená 32 GB verziou. GearBest uviedol rovno 64 GB model. Dvojnásobná kapacita úložiska môže stáť za pomerne malý príplatok.

Oficiálne video, ktoré model Vernee M5 predstavuje, nájdete pod textom. Pre potencionálnych budúcich užívateľov prikladáme aj priame odkazy na stránky spomínaných predajcov.

>>> Vernee M5 (32 GB) na AliExpress <<<

>>> Vernee M5 (64 GB) na GearBest <<<

Vernee M5 na videu