Úvod Zariadenia Nositeľným zariadeniam kraľuje výrobca Xiaomi. Predal viac ako Apple a Fitbit

Nositeľným zariadeniam kraľuje výrobca Xiaomi. Predal viac ako Apple a Fitbit

0

Experti z renomovanej agentúry Stategy Analytics sa pozreli na trh s nositeľnými zariadeniami v roku 2017. Zamerali sa na nedávny druhý štvrťrok, teda na obdobie od apríla do konca júna.

Spoločnosti Xiaomi pomohli na trhu s nositeľnými zariadeniami neúspechy výrobcu Fitbit. Za posledný rok poklesol trhový podiel zariadení s logom Fitbit o masívnych 45 percent.

Fitbit rezonuje hlavne kvôli fitness náramkom, ktoré majú doplniť aj inteligentné hodinky. Na ich vývoji spoločnosť zatiaľ neúspešne pracuje a najnovšie sa hovorí o predstavení v 4. štvrťroku 2017. Fitbit okrem toho prepustil 110 zamestnancov.

Aktuálny podiel Fitbitu (Q2 2017) na trhu s nositeľnými zariadeniami predstavuje 15,7 percenta. Xiaomi dosiahlo prvenstvo s podielom 17,1 percenta. Smart hodinky od Apple sa postarali o 13-percentný podiel.

Xiaomi
Xiaomi Mi Band 2

V počte kusov, Xiaomi predalo v druhom štvrťroku 2017 3,7 milióna nositeľných zariadení. Fitbit predal 3,4 milióna kusov a Apple 2,8 mil. hodiniek Apple Watch.

Inteligentné náramky od Xiaomi sú bohaté na funkcionalitu a navyše nestoja veľa, čo sa určite podpísalo pod trhovým úspechom. Analytik Cliff Raskind predpovedá, že sa Apple vráti na prvé trhové miesto v segmente nositeľných zariadení.

Hodinky Apple Watch

Apple Watch tretej generácie sa majú citeľnejšie zamerať na sledovanie a vyhodnocovanie aspektov zdravia, čo má prilákať viac spotrebiteľov s otvorenou peňaženkou.

Celkovo sa v druhom štvrťroku 2017 predalo 21,6 mil. kusov nositeľných zariadení, čo predstavuje medziročný nárast o 8 percent.