Úvod Zariadenia Vernee Thor Plus sľubuje týždňovú výdrž na jedno nabitie. Trikom nie je...

Vernee Thor Plus sľubuje týždňovú výdrž na jedno nabitie. Trikom nie je iba veľká batéria

1
vernee thor plus

Oficiálnu podobu a vlastnosti smartfónu Vernee Thor Plus sme spoznali pred niekoľkými týždňami. Výrobca sa prísne zameral na dlhú výdrž batérie, ktorej musel prispôsobiť hneď niekoľko prvkov.

Akumulátor s kapacitou 6200 mAh sa vtesnal do tela s hrúbkou 7,9 milimetra a váhou 189 gramov. Výrobcovi sa podarilo udržať váhu pod hranicou 200 gramov, ktorá by už bola predsa len citeľnejšia.

Kvôli veľkej batérii musel výrobca nanovo navrhnúť usporiadanie vnútorných komponentov a obvodových spojov, ktoré rozdelil do dvoch častí základnej matice. Počítal sa každý milimeter, ktorý ušetril aj AMOLED displej.

AMOLED displeje od Samsungu sú štíhlejšie ako klasické LCD obrazovky. Batéria s väčšou hustotou sa zároveň nabije akceptovateľným tempom. Technológia Pumpexpress 2.0 generácie pracuje s 9V 2A nabíjačkou s výkonom 18 W. Na takmer plnú kapacitu sa dostaneme za približných 90 minút.

vernee thor plus

Úspornejšie komponenty a veľký objem batérie pre dlhú výdrž stačiť stále nemusia. Takmer čistá podoba operačného systému Android, ktorú Vernee nazval VOS (Vernee Operating System), optimalizuje spotrebu energie pri pohotovostnom režime a zabezpečuje efektívne nabíjanie.

Energetickou čerešničkou na torte je vytrvalostný režim, s ktorým sme sa mali možnosť stretnúť už pri menšom Vernee Thor E. Aj model Thor Plus disponuje hardvérovým E (Endurance) tlačidlom, ktorým vytrvalostný režim aktivujete prakticky okamžite.

Vernee Thor

S aktívnym vytrvalostným režimom je používanie smartfónu výraznejšie obmedzené, no výdrž na jedno nabitie môže byť rekordná.

Po aktivácii režimu obrazovka stratí farby a obsah sa bude zobrazovať v monochromatickom režime. Všetky aplikácie sa zablokujú a užívateľskú výnimku dostane len 6 špeciálne prispôsobených appiek. Vernee Thor Plus si pri aktívnom vytrvalostnom režime vystačí s 15-timi percentami z kapacity batérie na jeden deň.

Nabíjačku k smartfónu tak nemusíte (teoreticky) pripojiť takmer celý týždeň. Teda pokiaľ si vystačíte iba s odosielaním a prijímaním textových správ či inými nenáročnými operáciami. Prax tak dokonalá asi nebude, napriek tomu sa ale dá hovoriť o nadštandardnej výdrži na jedno nabitie.

Vernee Thor
Tlačidlo pre aktiváciu vytrvalostného režimu

Cena modelu Vernee Thor Plus oproti menšiemu Thor E príliš nenarástla. Teda ak zoberieme do úvahy predajné kampane. Jeden z najpopulárnejších čínskych predajcov GearBest aktuálne ponúka Vernee Thor Plus s približnou cenou 110 €.

Ponuka je tradične časovo obmedzená, v tomto prípade do 27. augusta. Predajca tiež limituje počet dostupných kusov. K predajcovi vás presmeruje tento odkaz.

Vernee Thor Plus