Úvod Nokia Nokia 9 Nokia tento rok ešte neskončila: V rukáve má eso, ktoré poriadne zamieša kartami!

Nokia tento rok ešte neskončila: V rukáve má eso, ktoré poriadne zamieša kartami!

0
nokia 9
Dizajnérsky koncept Nokia 9

Nokia pod novým vedením v podobe HMD Global na trh priniesla hneď niekoľko zaujímavých modelov. Tým najnovším a zároveň najvýkonnejším je nová Nokia 8. Aj napriek tomu, že ide o slušne vybavený telefón to nie je to pravé, povedzme orechové. Zástupcovia spoločnosti však fanúšikov upokojujú a tvrdia, že to najlepšie príde na záver.

Volá sa Nokia 9 a ponúknuť má skutočne to najlepšie čo sa dá, vrátane poriadne veľkého displeja cez celú prednú stranu. Presne tak, Nokia 9 ponúkne podobne, ako zvyšok špičkových výrobcov bezrámikový displej. Pokryje tak veľkú časť prednej strany, že na nej neostane ani miesto pre domovské tlačidlo. Chýbať jej nebude ani snímač odtlačkov prstov uložený na zadnej strane a skener dúhovky, ktorý zabezpečí rýchle a bezpečné odomknutie zariadenia.

Medzi ďalšie výsady, na ktoré sa môžeme tešiť, radíme aj procesor Snapdragon 835 a šialených 8 GB operačnej pamäte RAM. Pre bláznov do multimédií si Nokia pripravila 128 GB úložisko. Telefón ďalej ponúkne duálny zadný fotoaparát a IP68 certifikáciu. Nokia 9 sa tak nebude báť ani vody, ani prachu. No a toto všetko môže byť vaše za 749 eur. Kedy však príde na trh momentálne nevieme.

Tak či onak, situáciu budeme pozorne sledovať a hneď ako sa dozvieme viac o tom budeme informovať.