Úvod Výrobcovia Motorola Motorola SWIFT a SPLICE. Pozrite sa na koncepty smartfónov z roku 2012,...

Motorola SWIFT a SPLICE. Pozrite sa na koncepty smartfónov z roku 2012, ktoré sa nikdy nerealizovali

1
moto swift

Súčasťou vytvárania každého produktu je koncept, alebo rovno niekoľko konceptov a prototypov. Hlavne pri mobilných zariadeniach je prvotný návrh dizajnu a konštrukcie nesmierne dôležitý. 

Bez neho by nebolo možné prejsť do ďalšej fázy vývoja, v ktorej sa napríklad rieši rozmiestnenie a druh komponentov, ktoré budú pri výrobe použité.

Hlavne technologickí nadšenci a fanúšikovia často vytvárajú vlastné koncepty ešte nepredstavených zariadení, ktoré zvyknú bývať pomerne extravagantné a od reálneho finálneho produktu sa líšia.

Koncepty z priamej tvorby výrobcov sú vizuálne možno menej atraktívne, no nemajú ďaleko od sériovej podoby zariadenia.

V roku 2012 to vyzeralo, že na pultoch predajní nájdeme smartfóny Motorola Moto Swift a Moto Splice. Z neznámeho dôvodu sa tak ale nestalo. Jediné, čo po zariadeniach zostalo, sú práve koncepty. Tie sa objavili na verejnosti.

moto swift

Moto Swift mal na zákazníkov útočiť 4,3-palcovým FWVGA displejom, 8 Mpx kamerou, operačným systémom Android 4.0 Ice Cream Sandwich a grafickou nadstavbou Moto Blur. Nechýbali kapacitné tlačidlá (pravdepodobne bez podsvietenia) a celkové rozmery 128,6 x 67,45 x 9,4 mm.

Moto Splice bol na tom špecifikáciami veľmi podobne, aj keď išlo o robustnejší model. Prím hral HD 720p displej, Android 4.0 ICS a 8 Mpx kamera dokázala zhotoviť video záznam v FHD 1080p kvalite.

moto slice moto slice

Dané parametre v dnešnej dobe neohromia, no na obdobie medzi rokmi 2012 a 2013 boli úctyhodné. Určite by bolo zaujímavé vidieť, aké odložené koncepty sa nachádzajú v zákulisí ostatných výrobcov.

Taký Samsung alebo LG istotne rád experimentuje rovno s niekoľkými tvorivými prototypmi. Možno ich raz zverejnia samotní výrobcovia, napríklad v rámci mapovania technologickej histórie či schopností centier pre výskum a vývoj.