Úvod Novinky Aplikácie Google už testuje blokovanie reklám v prehliadači Chrome pre Android

Google už testuje blokovanie reklám v prehliadači Chrome pre Android

0
chrome

Už je známe, že spoločnosť Google začne od začiatku budúceho roka blokovať reklamný obsah vo vlastnom prehliadači Chrome pre mobilné zariadenia. Spoločnosť Google je závislá na príjmoch z reklamy, preto táto správa mnohých prekvapila. 

Pravdou však je, že Google bude blokovať iba určité typy reklám. Ide o reklamy, ktoré zasahujú do obsahu, vyskakujú alebo sú iným spôsobom pre užívateľa nepríjemné.

Pokiaľ vás zaujíma, ako takéto reklamy vyzerajú, štandardy nájdete na stránkach Koalície pre lepšiu reklamu (TU), ktorej sa stal Google členom. Koalícia si dala za cieľ vytvoriť špecifické štandardy pre čo najrelevantnejšie zobrazovanie reklám v internetovom prostredí.

Okrem spoločnosti Google sú členmi koalície aj ďalší veľkí internetoví hráči.

Google to so zablokovaním otravnej reklamy myslí vážne. Nastavenie sa už objavilo v prehliadačoch Chrome pre Android v rámci testovania. Vášho prehliadača Chrome sa to netýka. Teda pokiaľ používate bežnú a stabilnú verziu.

Chrome

Google testuje blokovanie reklám na experimentálnej verzii prehliadača Chrome Canary a na vývojárskom type Chrome Dev. Nastavenie je v predvolenom režime aktívne, čiže je blokovanie nežiadúcich reklám hneď k dispozícii.

Je možné ho vypnúť, čo samozrejme veľa užívateľov neurobí, ak sa funkcionalita osvedčí. Už len zablokovanie reklám s automatickým prehrávaním videa a zvuku výrazne zvyšuje komfort pri prehliadaní internetu.

Ako sme písali v úvode, blokovanie reklám sa v stabilnej verzii prehliadača Chrome pre Android objaví začiatkom roka 2018. Pokojne by sme sa uspokojili aj so skorším termínom.