Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Bixby tlačidlo na Galaxy S8 opäť prekonané. Pomocou novej aplikácie mu priradíte...

Bixby tlačidlo na Galaxy S8 opäť prekonané. Pomocou novej aplikácie mu priradíte akúkoľvek funkciu

2

Dvojica vlajkových lodí Samsung Galaxy S8 bola predstavená aj s digitálnym asistentom Bixby, ktorému výrobca dokonca venoval vlastné hardvérové tlačidlo. Krátko po uvedení sa objavili triky, ako toto tlačidlo používať aj pre iné funkcie. 

V obchode Google Play sa nachádzalo a stále nachádza niekoľko aplikácií, vďaka ktorým ste mohli tlačidlo Bixby takzvane premapovať a používať ho napríklad pre spustenie fotoaparátu alebo akejkoľvek inej funkcie.

Samsung neskôr vydal aktualizáciu, ktorá sa objavila pri zariadeniach kanadského operátora Telus. Samsung chce, aby ste Bixbyho používali a zásahy do funkčnosti tlačidla zablokoval aktualizáciou.

Napriek tomu sa neskôr dokázalo, že je ho možné prekonfigurovať aj napriek aktualizácii. Aktuálne by sme poukázali na ďalšiu aplikáciu, ktorá dokáže tlačidlo Bixby ovládnuť v plnom rozsahu.

Tlačidlo Bixby modelu Galaxy S8+

Pokiaľ jeden z dvojice modelov vlastníte a daného asistenta používate iba sporadicky alebo vôbec, funkciu tlačidla si istotne upravte. Získate viac možností pre ovládanie zariadenia.

Aplikácia, pomocou ktorej tlačidlo premapujete, nesie názov Button Mapper. Na sociálnej sieti Google+ (áno, stále existuje) na ňu upozornil užívateľ Aaron Segaert.

Aplikácia sľubuje úplné vypnutie asistenta Bixby, priradenie ľubovolnej funkcie a nepotrebujete žiadny root. Všetko bez sekania a s hladkým chodom.

Ak by vám aplikácia z nejakého dôvodu nefungovala, skvele poslúži aj dobre hodnotený nástroj bxActions – Bixby Button Remapper.