Úvod Výrobcovia HTC V softvérovej klávesnici smartfónov HTC sa začala objavovať reklama. Výrobca hovorí o...

V softvérovej klávesnici smartfónov HTC sa začala objavovať reklama. Výrobca hovorí o chybe

0

Niektorí používatelia vlajkových smartfónov výrobcu HTC obdržali nechcený bonus v podobe zobrazovanej reklamy. Tá sa im objavila priamo v originálnej softvérovej klávesnici, ktorá je súčasťou systému. 

Reklamy sa objavili v poslednej vlajkovej lodi HTC U11, ako aj v iných vrcholových modeloch z nedávnej minulosti. Zobrazované reklamy pochádzajú od zadávateľov tretích strán, pričom vyzerajú, akoby boli vygenerované inzertným systémom Google AdSense.

K reklamám sa vyjadrila aj samotná spoločnosť HTC. Na sociálnej sieti Twitter sa objavilo niekoľko odoziev od používateľov, ktoré nie sú zrovna hodné zverejnenia. Rozhorčenie nad reklamným spamom podložili expresívnymi výrazmi.

Podľa HTC má ísť o chybu, vďaka ktorej sa niektorým zákazníkom výrobcu začali zobrazovať reklamy. HTC chybu rieši, čoho výsledkom má byť odstránenie akejkoľvek reklamy v prostredí softvérovej klávesnice.

Jeff Gordon, riaditeľ PR agendy HTC, hovorí o okamžitom riešení a čo najrýchlejšom odstránení inzertných príspevkov.

klávesnica

Zobrazované reklamy nemusí mať na svedomí výhradne HTC. Klávesnicu, ktorú smartfóny natívne obsahujú, vyvíja spoločnosť TouchPal. Tá mohla v jej poslednej aktualizácii pridať potrebný zdrojový kód, ktorý zobrazovanie reklám umožňuje.

Tohto neduhu sa dá zbaviť elegantným spôsobom ešte skôr, ako ho HTC vyrieši. Stačí prejsť do nastavení, do sekcie so všetkými nainštalovanými aplikáciami. V nej nájdete aplikáciu TouchPal, z ktorej odinštalujete posledné aktualizácie.

Bez softvérovej klávesnice nie je možné smartfón plnohodnotne používať. Ak vôbec. Zobrazovaná reklama využíva časť priestoru klávesnice, ktorý nielen že zavadzia, ale mohol by byť využitý priamo niektorou praktickou funkciou klávesnice.

Používateľský komfort tak výrazne utrpel, na čo sú používatelia patrične nabrúsení. Snáď HTC chybu odstráni čo najskôr.